Με πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και της Ευρωομάδας της Αριστεράς (The Left), θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 στις 18:45’ ώρα Βρυξελλών (19.45’ ώρα Ελλάδας) στο Ευρωκοινοβούλιο, η προβολή του νέου ντοκιμαντέρ της Ανζελίκ Κουρούνη «Χρυσή Αυγή: Υπόθεση Όλων Μας», στην αίθουσα «Μανώλης Γλέζος».

Η νέα ταινία της Ελληνογαλλίδας σκηνοθέτιδας αποτελεί τη συνέχεια (sequel) του βραβευμένου ντοκιμαντέρ της, με τίτλο «Χρυσή Αυγή – Προσωπική Υπόθεση», η οποία και πάλι είχε φιλοξενηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 2017, ενόσω η οργάνωση ήταν ακόμη ενεργή και οι ευρωβουλευτές της κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους της Ευρωβουλής.

Το sequel της ταινίας πραγματεύεται την εξέλιξη της υπόθεσης από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, μέχρι και την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης που την καταδίκασε αμετάκλητα ως εγκληματική οργάνωση και εξετάζει τον αντιφασιστικό αγώνα που την πλαισίωσε. Όπως τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόκειται για μια ταινία διπλά επίκαιρη αυτήν την περίοδο, όπου η υπόθεση της Χρυσής Αυγής εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, «τη στιγμή που οι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες στήνουν προσβλητικά για τη Δημοκρατία σόου μέσα στο Εφετείο και λίγες ώρες προτού κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή η προβληματικά ασαφής κυβερνητική πρόταση νόμου, για την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη».

Στην εκδήλωση, παρεμβάσεις με ομιλίες τους θα πραγματοποιήσουν: Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Αρβανίτης, η ευρωβουλεύτρια του Die Linke Martina Michels καθώς και η σκηνοθέτιδα της ταινίας Ανζελίκ Κουρούνη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση στον σύνδεσμο, https://ep.interactio.eu/2pme-gxu6-m6p7 ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά και από τη σελίδα του Syriza European Parliament στο Facebook.

Πηγή: newsbeast.gr