Αφήνουν πίσω τους το Παλμ Τζουμέιρα και τους ψηλότερους ουρανοξύστες στον κόσμο και έρχονται στα λουτρά Πόζαρ, στο χωριό Λουτράκι της Αριδαίας, για να απολαύσουν τους φυσικούς, περιστοιχισμένους από ένα τοπίο μοναδικού κάλλους, καταρράκτες. Τουρίστες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ταξιδεύουν στην Ελλάδα για να απολαύσουν από κοντά τη φύση.

Όπως εξηγεί, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο υπεύθυνος επικοινωνίας των λουτρών Πόζαρ Γιώργος Μπαϊράμης, είναι αρκετοί οι επισκέπτες -μεταξύ αυτών πολλοί επιχειρηματίες- που καταφθάνουν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον ειδυλλιακό αυτό προορισμό της βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα, τις ημέρες αυτές που το ψιλό χιόνι έχει δημιουργήσει ένα κινηματογραφικό τοπίο, ικανό να απογειώσει τις αισθήσεις και του πιο απαιτητικού και πολυταξιδεμένου επισκέπτη!

«Μπορούμε να πούμε φέτος ότι το Ντουμπάι έρχεται στο Πόζαρ. Πολλοί Έλληνες έχουν όνειρο διακοπές στη χλιδή και την πολυτέλεια στα Εμιράτα κι εδώ συμβαίνει το αντίστροφο, αφού επιχειρηματίες κάνουν διακοπές στα λουτρά μας. Πρόσφατα ήταν εδώ ένα γκρουπ δεκαοκτώ ατόμων και μετά μια ακόμη παρέα με εννέα άτομα από την Αραβική χερσόνησο», σημειώνει ο κ. Μπαϊράμης, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχουν κλεισμένα και άλλα ταξίδια για το επόμενο διάστημα.

Πόζαρ

Χαρακτηριστικό, όπως υπογραμμίζει είναι το παράδειγμα ενός ζευγαριού -ιδιοκτήτες γνωστού πολυτελούς ξενοδοχείου στο Ντουμπάι- που επέλεξαν έναν παραδοσιακό ξενών για τη διαμονή τους στο Πόζαρ. Οι άνθρωποι του καταλύματος αγχώθηκαν όταν είδαν τις φωτογραφίες του ξενοδοχείου των επισκεπτών τους και τους είπαν πως δεν υπάρχουν στον ξενώνα τους οι αντίστοιχες ανέσεις και παροχές. Ωστόσο, αυτό όχι μόνο δεν τους ενόχλησε, αλλά το απόλαυσαν κιόλας, αφού ήθελαν να είναι όλα απλά, να κουβαλήσουν μόνοι τους τα ξύλα για να ανάψουν το τζάκι και να φτιάξουν οι ίδιοι πρωινό με χειροποίητες μαρμελάδες.

Το τοπίο μαγεύει τους τουρίστες

Το… σκωτσέζικο ντους των λουτρών με τις πηγές με το ζεστό και το παγωμένο νερό, τη μια δίπλα στην άλλη, μέσα σε ένα κατάφυτο τοπίο, μαγεύει τους τουρίστες που καταφθάνουν από το πολυτελές Ντουμπάι, όπου σχεδόν όλα είναι φτιαγμένα με ανθρώπινη παρέμβαση. Το Πόζαρ, από την άλλη, είναι σαν ζωγραφιά, με την «υπογραφή» της ίδιας της φύσης, λένε οι ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες των καταλυμάτων της περιοχής.

«Εκτός από το τοπίο, οι επισκέπτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν μεγάλη αδυναμία και στα τοπικά προϊόντα. Δεν είναι λίγα αυτά που παίρνουν μαζί τους φεύγοντας, ενώ όσοι δοκιμάζουν φασολάδα στο τσουκάλι και ζεστό χειροποίητο καρβέλι δηλώνουν ενθουσιασμένοι και ας έχουν…περάσει από τους γευστικούς τους κάλυκες τα πιο γκουρμέ πιάτα, τα οποία απολαμβάνουν στον 120ο όροφο ουρανοξυστών», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μπαϊράμης.

Πόζαρ

Οι τουρίστες δεν χορταίνουν να φωτογραφίζουν την περιοχή και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Πόζαρ έχει ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Γης. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει η κυρίαρχη εικόνα σε ό,τι αφορά το ηλικιακό φάσμα των ανθρώπων, στους οποίους απευθύνονται τα λουτρά Πόζαρ. Έτσι, ενώ παλαιότερα ήταν συνυφασμένα στο μυαλό των περισσότερων ως ένας προορισμός για μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, το Πόζαρ πλέον πρωταγωνιστεί σε χιλιάδες stories σε instagram και facebook, με selfies που συγκεντρώνουν πολλά like.

Πόζαρ

Πηγή φωτογραφιών: Αθηναϊκό Πρακτορείο ΕΙδήσεων/κ. Μπαϊράμης

Πηγή: newsbeast.gr