Στη δημοσκόπηση της Alco για το OPEN οι πολίτες απάντησαν σε ερωτήσεις για τον κορονοϊό, οι οποίες αφορούσαν τους εμβολιασμούς.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων από τις 3 έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Στην ερώτηση για το εμβόλιο του κορονοϊού και πότε θα το έκαναν το 42% απάντησε πως θα περιμένει πριν εμβολιαστεί, ενώ το 33% θα το έκανε αμέσως. Το 19% απάντησε πως δεν θα εμβολιαστεί, με το 6% να δηλώνει «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Όσο για την επιτροπή των επιστημόνων το 64% των πολιτών θεωρεί πως κάνει καλά τη δουλειά της, ενώ αντίθετο είναι το 24%.

Για την μεγάλη έξαρση του κορονοϊού το 46% πιστεύει πως οφείλεται στην καθυστερημένη λήψη μέτρων, το 31% στο ότι οι πολίτες δεν τήρησαν τα μέτρα και το 18% ρίχνει την ευθύνη στην απουσία ελέγχων.

Στις 15,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στη δημοσκόπηση του OPEN αποτυπώθηκε η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία φτάνει στις 15,4 μονάδες. Παραμένει πρώτος στην εμπιστοσύνη των πολιτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,6, το ΚΙΝΑΛ 6,5, το ΚΚΕ 5,6, η Ελληνική Λύση 4,2, το ΜέΡΑ 25 3%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 13,8%.

Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, το 42% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 23% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο «κανένας» συγκεντρώνει ποσοστό 31%.

Όσο για τους υπουργούς ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες σε ποσοστό 48,2%, έναντι 29,6 αρνητικών ψήφων. Τον υπουργό Εξωτερικών ακολουθούν ο Βασίλης Κικίλιας και ο Τάκης Θεωδρικάκος.

Πηγή: newsbeast.gr