Την ώρα που ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, το πρώτο πορτρέτο του έρχεται στη δημοσιότητα. Ο ‘Αλιστερ Μπάρφορντ είναι ο δημιουργός του, ο οποίος έπρεπε μέσα σε δύο εβδομάδες να ολοκληρώσει το έργο.

Ο βασιλιάς Κάρολος εμφανίζεται στο πορτρέτο του να φορά μπλε κοστούμι, λευκό πουκάμισο, ροζ γραβάτα ενώ στο χέρι του φοράει ένα βραχιόλι που του έδωσε ο αρχηγός των ιθαγενών του Αμαζονίου. Λέγεται ότι συμβολίζει το πάθος του για τη βιωσιμότητα και για την κλιματική αλλαγή.

Πρόκειται για μία εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μπάκιγχαμ, τον Φεβρουάριο του 2023, για την κλιματική αλλαγή. Ο Μπάρφορντ έπρεπε μέσω εικόνων και σκίτσων να φιλοτεχνήσει τον πίνακα.

«Ήταν μια τρομακτική τιμή! Είναι μεγάλη ευθύνη να δημιουργείς ένα πορτρέτο κάποιου που σημαίνει τόσα πολλά για τόσους πολλούς ανθρώπους» είπε ο καλλιτέχνης και πρόσθεσε πως «ήθελα να αποτυπώσω τη ζεστασιά και την ευαισθησία του, καθώς και την ενσυναίσθηση που επιδεικνύει πάντα στις αλληλεπιδράσεις του με τους ανθρώπους που γνώρισε».

Σύμφωνα με το Τatler, το νέο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Γ’ αναμένεται να αποτελέσει το εξώφυλλο του περιοδικού Illustrated Coronation Edition.

Πηγή: newsbeast.gr