Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 12:00, 16 ακριβώς χρόνια μετά την ενθρόνισή του, θα γίνει η κηδεία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσοστόμου Β’, που έχασε τη μάχη για τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο. Οι σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας κυματίζουν μεσίστιες και έχει κηρυχτεί δημόσιο πένθος μέχρι το Σάββατο

Στην εξόδιο ακολουθία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα θα προΐσταται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα έρθει για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Επικήδειο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος θα ταφεί στην κρύπτη του Ιερού Ναού, όπως ήταν η επιθυμία του και η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από την Πέμπτη μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Σήμερα το πρωί θα ανοίξει το βιβλίο συλλυπητηρίων, το οποίο θα υπογράψουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, οι Υφυπουργοί και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει το sigmalive.com.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Εκκλησίας εντός 40 ημερών θα διεξαχθούν οι αρχιεπισκοπικές εκλογές, με την κούρσα της διαδοχής να μπαίνει πλέον, στην τελική ευθεία.

Πηγή: newsbeast.gr