Μια διαμάχη ξέσπασε ανάμεσα στο Spotify και τον Νιλ Γιανγκ. Η υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει τον κατάλογο του Καναδο-Αμερικανού τραγουδιστή-τραγουδοποιού. Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά το τελεσίγραφο του 76χρονου μουσικού θρύλου, ο οποίος ζήτησε από τους υπεύθυνους του Spotify είτε να αφαιρέσουν τη μουσική του, είτε το podcast που παρουσιάζει ο κωμικός και τηλεοπτικός παρουσιαστής, Τζο Ρόγκαν.

«Θέλουμε όλο το μουσικό και ηχητικό περιεχόμενο του κόσμου να είναι διαθέσιμο στους χρήστες του Spotify. Αυτό συνεπάγεται μεγάλη ευθύνη για την εξισορρόπηση τόσο της ασφάλειας των ακροατών όσο και της ελευθερίας των δημιουργών. Έχουμε εφαρμόσει λεπτομερείς πολιτικές περιεχομένου και έχουμε αφαιρέσει περισσότερα από 20.000 επεισόδια podcast που σχετίζονται με την Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας. Λυπούμαστε για την απόφαση του Νιλ να αφαιρέσει τη μουσική του από το Spotify, αλλά ελπίζουμε να τον καλωσορίσουμε ξανά σύντομα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Spotify που δημοσιεύθηκε από τους New York Times και το Hollywood Reporter.

Νιλ Γιανγκ και Τζο Ρόγκαν

Σε επιστολή προς το Spotify, η οποία δημοσιεύτηκε εν συντομία στον ιστότοπό του, ο Γιανγκ κατηγόρησε την υπηρεσία ότι διαδίδει «ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια… οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν θάνατο σε όσους πιστεύουν την παραπληροφόρηση που διαδίδεται».

Η κίνηση θα κοστίσει στον Νιλ Γιανγκ περίπου το 60% των εσόδων streaming

Το podcast «The Joe Rogan Experience» μεταδίδεται αποκλειστικά στο Spotify και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα στον κόσμο. Το Spotify συμφώνησε να πληρώσει στον Ρόγκαν 100 εκατομμύρια δολάρια το 2020 για αποκλειστικά δικαιώματα του προγράμματός του. Ο παρουσιαστής βρέθηκε θετικός στην Covid-19 το περασμένο καλοκαίρι.

Spotify

Η κίνηση αναμένεται να κοστίσει στον Νιλ Γιανγκ περίπου το 60% των εσόδων streaming, σύμφωνα με το THR.

Ο τραγουδιστής είπε ότι η αφαίρεση της μουσικής του από το Spotify θα ήταν «μια τεράστια απώλεια για τη δισκογραφική εταιρεία» σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Είπε όμως ότι «δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να υποστηρίζει την απειλητική για τη ζωή παραπληροφόρηση του Spotify στο μουσικόφιλο κοινό».

Κατά μέσο όρο 11 εκατομμύρια άνθρωποι ακούν κάθε επεισόδιο του podcast του Ρόγκαν, ο οποίος έχει επανειλημμένα αμφισβητήσει την ασφάλεια των εμβολίων κατά της Covid-19.

Πηγή: newsbeast.gr