Με την «οργή» μιας μπαργούμαν βρέθηκε ένας πελάτης που αποφάσισε να μην πληρώσει για τα ποτά που ήπιε. Η νεαρή γυναίκα του άρπαξε το πορτοφόλι ως αντίποινα και το βίντεο της «κλοπής» έχει γίνει ήδη viral στο TikTok.

Η μπαργούμαν από το Τενεσί έγινε viral στο TikTok, όχι για το ταλέντο της στη μιξολογία, αλλά επειδή, όπως η ίδια εξήγησε σύμφωνα με τη New York Post, κράτησε το πορτοφόλι ενός πελάτη αφού απορρίφθηκαν οι κάρτες του.

Η Jemima June (@jemimajune_), λοιπόν, έχει γίνει viral στην εφαρμογή αφού μοιράστηκε πλάνα από το πώς είναι να είσαι μπαργούμαν σε ένα μπαρ στη δημοφιλή οδό Broadway του Νάσβιλ. Μέχρι την Κυριακή, το βίντεο έχει προβληθεί περισσότερες από 10 εκατομμύρια φορές από τότε που το δημοσίευσε το Σάββατο.

Το επίμαχο βίντεο που έχει γίνει viral στο TikTok

Η Jemima μοιράζεται συνήθως βίντεο στον λογαριασμό της που περιγράφουν λεπτομερώς τις διάφορες εμπειρίες της από την εργασία της στο μπαρ, με το τελευταίο της στο TikTok να δείχνει πώς διαχειρίζεται μια κατάσταση όπου η κάρτα ενός πελάτη απορρίπτεται.

«Μια γεύση από ορισμένες καταστάσεις που πρέπει να χειριστείς ως μπαργούμαν στο Broadway του Νάσβιλ», γράφει το κείμενο στην οθόνη.

Στο βίντεο, η Jemima, δείχνει πώς προσπάθησε να χρεώσει τον άνδρα με 27 δολάρια για σφηνάκια όταν η κάρτα του απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με την June, το μπαρ στο οποίο εργάζεται στο Νάσβιλ έχει μια καταμέτρηση αλκοόλ όπου κάθε σταγόνα πρέπει να καταγράφεται, και αν ένας πελάτης δεν πληρώσει, τότε το κάνει εκείνη.

«Λοιπόν, χρειάζομαι 27 δολάρια τώρα αμέσως, γιατί έχεις ήδη πάρει τα σφηνάκια», ακούγεται να λέει η June στο κλιπ. Ο άντρας φέρεται στη συνέχεια να της είπε ότι ο φίλος του θα πλήρωνε τα ποτά, αλλά η June, συνειδητοποιώντας ότι ο άντρας ήταν μεθυσμένος και πιθανότατα δεν θα επέστρεφε, ζήτησε το πορτοφόλι του ως εγγύηση.

«Πήγαινε να μου φέρεις 27 δολάρια και θα σου δώσω πίσω το πορτοφόλι σου», του λέει ενώ περισσότεροι πελάτες αρχίζουν να σχηματίζουν ουρά στο μπαρ. «Χάνεις τον χρόνο μου, όλοι αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν για ποτά».

Σχεδόν μια ώρα αργότερα, ο άνδρας επέστρεψε με τον φίλο του για να πληρώσει τον λογαριασμό.

Το βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί 12,2 εκατομμύρια φορές από το προηγούμενο Σάββατο, βρήκε απήχηση σε εκατοντάδες ανθρώπους του κλάδου των υπηρεσιών, ενώ αμέτρητοι θεατές άφησαν σχόλια επαινώντας την για τον τρόπο που χειρίστηκε την κατάσταση.

«Πολύ επαγγελματίας!!! Οι πελάτες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να θυμώνουν, στο τέλος της ημέρας κάνετε τη δουλειά σας και προστατεύετε την άδεια ποτών», σχολίασε ένας χρήστης.

«Το να είσαι μπάρμαν σε ένα πολυσύχναστο μπαρ όπως αυτό μοιάζει με την πιο αγχωτική δουλειά που έχει γίνει ποτέ», ανέφερε ένα κορυφαίο σχόλιο, ενώ άλλοι αστειεύτηκαν με το πορτοφόλι του άνδρα.

«Δύο κάρτες απορρίφθηκαν για μια πληρωμή 27 δολαρίων και νομίζει ότι θα πάρεις τι από το πορτοφόλι του;», αστειεύτηκε ένας χρήστης.

«Τι νομίζει ότι θα κλέψεις από το πορτοφόλι του; Δεν έχει καθόλου λεφτά», υποστήριξε ένας άλλος. Ορισμένοι χρήστες φάνηκαν να ανησυχούν περισσότερο για την υποτιθέμενη ποσότητα αλκοόλ.

«Δεν ξέρω για την εργατική νομοθεσία του Τενεσί, αλλά για τις περισσότερες πολιτείες. Δεν μπορούν νόμιμα να σε αναγκάσουν να πληρώσεις για ένα απλήρωτο λογαριασμό γιατί αυτό θεωρείται κλοπή», δήλωσε ένας χρήστης.

Τι λέει ο νόμος για την κράτηση χρημάτων από το μισθό των εργαζόμενων

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, αναφέρει η New York Post, οι εργοδότες των εργαζομένων με φιλοδώρημα δεν επιτρέπεται να «κάνουν κρατήσεις για αποχωρήσεις, ελλείψεις στην ταμειακή μηχανή, σπασίματα, κόστος στολών κ.λπ.», επειδή οι κρατήσεις θα οδηγούσαν τον εργαζόμενο να παίρνει λιγότερα από τον κατώτατο μισθό.

Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει μια γκρίζα ζώνη όταν οι εργαζόμενοι αμείβονται πάνω από τον απόλυτο κατώτατο μισθό ή έχουν συνάψει συμφωνία για την παροχή φιλοδωρήματος. Το αποτέλεσμα σχετικά με το αν θα ήταν νόμιμο ή όχι να ζητηθεί από τον σερβιτόρο να καλύψει τις απώλειες θα εξαρτηθεί από την κατάσταση και από το πόσο υψηλός είναι ο βασικός μισθός τους.

Πηγή: newsbeast.gr