Μετά τις νέες απειλές της Τουρκίας μέσω του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας κατά της Ελλάδα, το ελληνικό ΥΠΕΞ έδωσε την απάντησή του στην Άγκυρα.

«Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της, υπό την βασική αίρεση ότι αποδέχεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών και συνεχίζει: «Δεν έχει, όμως, κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο (casus belli)».

Η ελληνική πλευρά επισημαίνει πως: «Η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας. Τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη».

Η νέα απειλή της Τουρκία μετά το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Η τουρκική πλευρά, μετά το Συμβούλιο Εθνική Ασφαλείας, τόνισε πως «δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε νόμιμη μέθοδο και μέσο για την προστασία των συμφερόντων του έθνους μας έναντι των μάταιων προσπαθειών της Ελλάδας».

Μάλιστα, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική Sabah η Τουρκία λέει πως καλεί «όσους ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίζει τα νησιά, να επανέλθουν στην κοινή λογική».

Πηγή: newsbeast.gr