Τριάντα χρόνια μετά τον Forrest Gump ο Τομ Χανκς και η Ρόμπιν Ράιτ θα συναντηθούν ξανά στη μεγάλη οθόνη στην επερχόμενη ταινία «Here» του σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ζεμέκις. Με τη χρήση τεχνολογίας μάλιστα οι ηθοποιοί θα γίνουν πάλι νέοι.

Η νέα τεχνολογία ονομάζεται Metaphysics Live. Το εργαλείο δημιουργεί φωτορεαλιστικές εναλλαγές προσώπων υψηλής ανάλυσης και εφέ απογήρανσης πάνω από τις ερμηνείες των ηθοποιών ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω σύνθεση ή επεξεργασία.

Βασισμένη στη νουβέλα του Ρίτσαρντ ΜακΓκουάιρ, το «Here» διαδραματίζεται στη Νέα Αγγλία και μιλάει για μια ιστορία αγάπης, απώλειας, ελπίδας, αγώνα και κληρονομιάς.

«Πάντα με έλκυε η τεχνολογία»

Η Miramax είναι η εταιρεία παραγωγής της ταινίας, στην οποία συμπρωταγωνιστούν οι Πολ Μπέτανι και Κέλι Ράιλι και θα διανεμηθεί από τη Sony Pictures. Οι επερχόμενες τεχνολογικές εξελίξεις προέρχονται από μια συνεργασία μεταξύ της εταιρείας τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης Metaphysic και του χολιγουντιανού πρακτορείου CAA. Η συμφωνία ξεκινά με την παραγωγή του «Here» και δημιουργήθηκε για την ανάπτυξη νέων εργαλείων και υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και άλλους τομείς ψυχαγωγίας.

«Πάντα με έλκυε η τεχνολογία που με βοηθά να πω μια ιστορία», δήλωσε ο Ζεμέκις. «Το “Here” απλά δεν θα λειτουργούσε χωρίς οι ηθοποιοί να μεταμορφωθούν σε νεότερες εκδοχές του εαυτού τους. Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Metaphysic κάνουν ακριβώς αυτό, με τρόπους που προηγουμένως ήταν αδύνατοι. Έχοντας δοκιμάσει κάθε εκδοχή της τεχνολογίας αντικατάστασης προσώπου και απογήρανσης που είναι διαθέσιμη σήμερα, η Metaphysic είναι ξεκάθαρα ο παγκόσμιος ηγέτης σε περιεχόμενο τεχνητής νοημοσύνης υψηλής ποιότητας και η τέλεια επιλογή για αυτήν την απίστευτα προκλητική, συναισθηματική ταινία».

Πηγή: newsbeast.gr