Τον φάκελο της αγροτικής ανάπτυξης ανοίγει αύριο το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καθώς το κόμμα διοργανώνει την Τετάρτη το τρίτο περιφερειακό θεματικό συνέδριό του με αυτό ακριβώς το αντικείμενο.

Ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να παρουσιάσει τις στρατηγικές προτεραιότητες για τη στήριξη του κλάδου και το νέο παραγωγικό μοντέλο που κατά τη γνώμη του έχει ανάγκη η χώρα, ιδίως μετά τις δραματικές αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και την εκτίναξη του κόστους παραγωγής. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει καταθέσει ήδη δέσμη προτάσεων για την άμβλυνση των προβλημάτων που έχει συσσωρεύσει στον αγροτικό κόσμο, προτείνοντας μεταξύ άλλων την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, την κάλυψη του κόστους των εφοδίων και ζωοτροφών για το μέρος που οφείλεται στην ακριβή ενέργεια και την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης των καυσίμων με βάση την κατανάλωση κάθε εκμετάλλευσης.

Το θεματικό συνέδριο θα διεξαχθεί στις 29 Ιουνίου στις 18:00 το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας και στις 20:00 αναμένεται η κεντρική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη για το αύριο του πρωτογενούς τομέα.

Παρεμβάσεις στο πλαίσιο του θεματικού συνεδρίου θα κάνουν ακόμη ο βουλευτή Ανδρέας Πουλάς, υπεύθυνος για τον Πρωτογενή Τομέα, και η Γραμματέας της Κ.Ο. Ευαγγελία Λιακούλη, καθώς και ο Γραμματέας του τομέα Αγροτικού Μιχάλης Τζελέπης. Επίσης, τις απόψεις τους θα καταθέσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα, μεταποιητές, επιστήμονες με εξειδίκευση στη διαχείριση φυσικών πόρων και ειδικοί επί αγροτικών παραγωγικών μοντέλων.

Περιοδεία από σήμερα στη Λάρισα

Από σήμερα περιοδεύσει στην περιοχή κλιμάκιο βουλευτών και στελεχών του κινήματος με επικεφαλής την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Ευαγγελία Λιακούλη και τον Εκπρόσωπο Τύπου, Δημήτρη Μάντζο. Σήμερα στις 11:00 το πρωί θα επισκεφτούν τη λαϊκή αγορά των Φαρσάλων και στη συνέχεια την αγορά της πόλης. Κατόπιν θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στις 17:00 σε ξενοδοχείο της Λάρισας. Στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου και στις 19:30 συνάντηση με τη διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας. Αύριο στις 10:30 π.μ. θα επισκεφτούν τη λαϊκή αγορά της Ελασσόνας και στις 12:00 την αγορά του Τυρνάβου.

Πηγή: newsbeast.gr