Πανικό έχει προκαλέσει στη γειτονική Τουρκία η κατάρρευση της λίρας ενώ όλα δείχνουν σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές πως ο Ερντογάν θα επιλέξει τελικά να πατήσει φρένο στην πολιτική μείωσης των επιτοκίων.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τρίτης (7/12) ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης αν και ο Ταγίπ Ερντογάν πριν αναχωρήσει για το Κατάρ είπε για ακόμη μία φορά πως τάσσεται υπέρ της μείωσης των επιτοκίων, ο κεντρικός τραπεζίτης τη Δευτέρα (6/12) εξέφρασε διαφορετική άποψη. Σε συνάντηση που είχε με επενδυτές, τους ανέφερε ότι η πιθανότητα πλέον να μειωθούν τα επιτόκια είναι πάρα πολύ μικρή. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει βγει στο «κυνήγι» αναζητώντας επενδύσεις και έτσι μετά την επίσκεψη του πρίγκιπα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Τουρκία πριν από λίγες ημέρες, χθες μαζί με τη σύζυγό του μετέβη  στο Κατάρ.

Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση στρέφεται κατά του προέδρου και τον κατηγορεί ότι όποτε έχει ανάγκη τρέχει στους εμίρηδες. Ειδικότερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σημείωσε αναφερόμενος στον Ερντογάν «πήγατε και αγκαλιάσατε αυτούς που είπατε ότι στήριξαν την απόπειρα πραξικοπήματος. Μα τι στομάχι έχετε; Ο κύριος πρόεδρος μας τώρα έτρεξε στο Κατάρ. Ο Καταριανός δήλωσε ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης, θα εξετάσουν επενδυτικές ευκαιρίες». 

Πηγή: newsbeast.gr