Μετά τα τουρκικά Μέσα και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, έγινε… έξαλλος με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο και το θερμό χειροκρότημα που πήρε ο Έλληνας πρωθυπουργός από τους Αμερικανούς.

«Στο Κογκρέσο των ΗΠΑ που αποκαλούμε σύμμαχο, παρακολουθήσαμε τo θέατρο που παίχτηκε για την Τουρκία και την “ΤΔΒΚ” . Χειροκροτούν όρθιοι τον Έλληνα πρωθυπουργό που αντιτίθεται στη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο. Το να δρα κανείς σαν να μην υπάρχουν οι Τουρκοκύπριοι στο νησί αποτελεί μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση», ανέφερε αρχικά ο Οκτάι σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Στη συνέχεια ο Οκτάι σημείωσε: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο με τα σόου του ελληνικού – ελληνοκυπριακού διδύμου, οι οποίοι δεν συνεισφέρουν  τίποτα προς την επίτευξη λύσης. Δεν έχουμε χρόνο. Βλέπουμε τις αλήθειες και τις λέμε σε όλους. Θα συνεχίσουμε να τασσόμαστε υπέρ της λύσης των δυο κυρίαρχων κρατών στην Κύπρο, στη βάση της κυριαρχικής ισότητας. 

Καλώ το Κογκρέσο των ΗΠΑ  να ασπαστεί την κοινή λογική. Το Κογκρέσο, με τα μέλη του να χειροκροτούν όρθια, ενθαρρύνει τις προσπάθειες δημιουργίας της αντίθετης αντίληψης για την Ελλάδα, η οποία παίζει το παιχνίδι των 12 μιλίων στο Αιγαίο και παραβιάζει συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Σε αυτήν την περίοδο όπου η περιφερειακή συνεργασία είναι πιο σημαντική από ποτέ λόγω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης, ο καθένας πρέπει να σκεφτεί δύο φορές τι χειροκροτεί όρθιος τι υποστηρίζει, τι επικροτεί και τι λέει».

Πηγή: newsbeast.gr