Την ώρα που πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να κερδίσει έδαφος έναντι των πολιτικών του αντιπάλων, επιστρατεύοντας όλα τα όπλα του. Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η διαδικασία να γίνει πριν την 18η Ιουνίου.

Παράλληλα, τα έβαλε με την Μεράλ Ακσενέρ, που ηγείται του τρίτου κόμματος με βάση τις δημοσκοπήσεις, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως παράδειγμα την Αγία Σοφία για να δείξει ότι η κυβέρνησή του είναι των έργων κι όχι των υποσχέσεων.

«Έλεγαν, είπε, ότι δεν θα τολμούσαμε να κάνουμε την Αγία Σοφία τζαμί, αλλά το κάναμε», είπε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παραμένει στο στόχαστρο ο Ιμάμογλου

Μπορεί να μην έχει χριστεί επισήμως υποψήφιος της αντιπολίτευσης, όμως ο Εκρέμ Ιμάμογλου αντιμετωπίζεται ως αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον φιλο-κυβερνητικό Τύπο να τον κατηγορεί ως «φιλέλληνα», ανασύροντας παλαιότερες δηλώσεις του για τη χώρα μας, αλλά και συναντήσεις του με Έλληνες αξιωματούχους.

«Η αγάπη του Έλληνα για τον Εκρέμ και του Εκρέμ για τον Έλληνα», λένε στην Τουρκία με σκωπτικό ύφος. Τον κατηγορούν ότι δεν αντιδρά όταν τον αποκαλούν «δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης» και όχι της Ιστανμπούλ.

«Ίσα ίσα χαμογελάει και δέχεται εδώ τους Έλληνες σαν αδέλφια του», λένε ενώ μιλούν για ένα έντονα ελληνόφιλο προφίλ του Ιμάμογλου και ακόμα και την επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, την είδαν με μισό μάτι στην Τουρκία.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, ήρθε για να υποστηρίξει τον Εκρέμ Ιμάμογλου, την ώρα που η Ελλάδα δείχνει την αυθάδειά της και απειλεί διαρκώς την Τουρκία. Ο στόχος είναι να χτυπήσουν τον Ιμάμογλου στον… πατριωτισμό του, κάτι που το επιχείρησαν και μετά την εκλογή του ως δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Το κλίμα όμως τώρα είναι ακόμη πιο πολωτικό και πολύ πιο ευαίσθητο.

Πηγή: newsbeast.gr