Γεμάτη ένταση ήταν η κοινή συνέντευξη Τύπου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, με την Τουρκία να κατηγορεί ανοιχτά το Βερολίνο ότι υιοθετεί τις θέσεις της Αθήνας στο θέμα των ελληνοτουρκικών.

Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος χαιρετίζει την στάση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, κυρίως στο θέμα της Ελλάδας.

«Η Γερμανία δεν πρέπει να γίνει εργαλείο προπαγάνδας της Ελλάδας και της Κύπρου» αναφέρει η Χουριέτ μεταφέροντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, ενώ στο πρωτοσέλιδο της επισημαίνει ότι ο Τσαβούσογλου υπενθύμισε στην Αθήνα τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ για υποθέσεις της Ελλάδας, κυρίως για την μουσουλμανική μειονότητα.

Για την «ντόμπρα» στάση του Τσαβούσογλου μιλάει ο Τύπος που πρόσκειται στον ακροδεξιό Μπατχσελί, ενώ η Γενί Ακίτ αναφέρει με καθόλου διπλωματικό τρόπο, «της έκλεισε το στόμα της Γερμανίδας, ο Τσαβούσογλου».

Ο Τσαβούσογλου έδειξε μεγάλη ενόχληση και όταν η κ. Μπέρμποκ ζήτησε την απελεθέρωση του έγκλειστου ακτιβιστή Οσμάν Καβάλα σύμφωνα με την απόφαση του ΕΔΑΔ, ενώ η τουρκική κυβέρνηση δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη από την πρόθεση της κ. Μπέρμποκ να συναντήσει σήμερα εκπροσώπους της τουρκικής αντιπολίτευσης, κάτι που δεν έκανε η Μέρκελ. Πάντως στο σημερινό της πρόγραμμα στην Άγκυρα θα συναντήσει μια οργάνωση γυναικών και εγκατάσταση προσφύγων.

Πηγή: newsbeast.gr