Το τουρκικό κρεσέντο συνεχίζεται. Αυτή τη φορά νέο προκλητικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδα Hurriyet, έρχεται να πυροδοτήσει το ήδη τεταμένο κλίμα. «Drone “θα ακούν” το Αιγαίο, γράφει στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, υποβρύχια μικρόφωνα «θα παρακολουθούν τις κινήσεις των ελληνικών υποβρυχίων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Θα τοποθετούν ειδικές συσκευές σόναρ, κάτι που μέχρι σήμερα έκαναν τα περιπολικά αεροσκάφη». Εν τω μεταξύ, οι «πολεμικές» ιαχές του Χουλουσί Ακάρ για την έξοδο της Ελλάδας από τις συνθήκες άνοιξαν την όρεξη των Τούρκων, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, «τράβηξε κι άλλο το σκοινί» αναφέροντας:

«Εϊ Ελλάδα, εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες! Μην παραπλανηθείς. Αυτά τα όπλα δεν σου χρησιμεύουν. Ό,τι και να κάνεις αυτά τα όπλα είναι πολλά για την άμυνα, πολύ λίγα για την Τουρκία. Αυτές οι συμμαχίες είναι άχρηστες. Υπάρχουν παραδείγματα αυτού, κανείς δεν μένει τριγύρω όταν υπάρχει πρόβλημα. Παράδειγμα: 1919-1922. Ορισμένες χώρες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως εντολοδόχο κατά της Τουρκίας. Μπήκαν στην Ανατολία το 1919-1920-1921 και έπεσαν στη θάλασσα το 1922. Διαβάστε την ιστορία, θυμηθείτε. Αν σκέφτεστε κάτι τέτοιο, λέμε ‘μην ξεχάσετε το κολύμπι… Nα ξέρετε να κολυμπάτε!’».

Πηγή: newsbeast.gr