Στήριξη από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών βρήκαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χουσεΐν Ζεϊμπέκ περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη. Ό βουλευτής, δίνοντας συνέντευξη σε τουρκικό κανάλι, ανέφερε: «Δεν ανησυχούμε δεν φοβόμαστε.Εμείς στον δίκαιο μας αγώνα θα συνεχίζουμε μέχρι τέλους να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού μας, της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης».

Σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του τουρκικού ΥΠΕΞ στο Twitter η Άγκυρα αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Ζεϊμπέκ για την «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στεκόμαστε δίπλα στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία δεν εγκατέλειψε τον αγώνα της για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία, παρόλες τις απειλές και πιέσεις. Αναμένουμε από τις ελληνικές Αρχές να διερευνήσουν αυτό το σοβαρό γεγονός και να τιμωρήσει τους δράστες».

Θυμίζουμε ότι ο βουλευτής αφού ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό της γειτονικής χώρας ότι«θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας», κατήγγειλε ότι στις 12 Σεπτεμβρίου, ένας πολίτης τον απείλησε ζωντανά σε εκπομπή ελληνικού καναλιού. Είπε ότι «αν γινόταν πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ο Ζεϊμπέκ θα ήταν το πρώτο άτομο που θα σκότωνα».

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνου Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, Τάσου Χατζηβασιλείου, που σε ανάρτησή του αναφέρει: «Επιτέλους, γιατί κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν ανοχή σε τέτοιες απαράδεκτες τοποθετήσεις βουλευτών τους;».

Πηγή: newsbeast.gr