Ο εγκέφαλος της «σεξουαλικής λατρείας» που κήρυττε ισλαμικά κηρύγματα ενώ ήταν περιτριγυρισμένος από γυναίκες που της αποκαλούσε τα «γατάκια» του, καταδικάστηκε σε 8.500 χρόνια φυλάκιση στην Τουρκία για κακοποίηση παιδιών, βιασμό και απάτη. Ο 66χρονος Adnan Oktar, έγινε γνωστός για τις «θεολογικές συζητήσεις» του ενώ περιβαλλόταν από αιθέριες υπάρξεις που ονόμαζε «γατάκια» του. Καταδικάστηκε πέρυσι σε 1.075 χρόνια φυλάκισης αφού κρίθηκε ένοχος για δέκα διαφορετικές κατηγορίες, όπως σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ηγεσία εγκληματικής συμμορίας, βιασμός, εκβιασμός, απάτη, πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία και πρόκληση βασανιστηρίων.

Αυτή η απόφαση ανατράπηκε νωρίτερα φέτος από ανώτατο δικαστήριο. Ωστόσο, μετά από επανάληψη της δίκης, το ανώτατο δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης καταδίκασε χθες τον Οκτάρ σε 8.656 χρόνια φυλάκιση. Το δικαστήριο έκρινε τον Oktar υπεύθυνο για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι «μαθητές» του καθώς ήταν ο επικεφαλής της αίρεσης. Ακόμη δέκα άτομα τα οποία συμμετείχαν στην αίρεση καταδικάστηκαν σε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης. Ο Οκτάρ, ο οποίος είχε δηλώσει αθώος, χαιρέτισε την τελική απόφαση, λέγοντας ότι είναι «θέλημα Θεού».

«Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο κράτος μας», είπε ο Οκτάρ, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet. «Είμαστε ευχαριστημένοι με την απόφαση. Ο Θεός πήρε την απόφαση. Υπάρχουν καλές μέρες στη ζωή μας. «Το Ισλάμ θα κυριαρχήσει στον κόσμο. Η Τουρκία θα είναι επίσης μια όμορφη χώρα. Μακάρι η απόφαση να είναι επωφελής» δήλωσε. Πολλές γυναίκες που έκτοτε εγκατέλειψαν την αίρεση είπαν στη δίκη του ότι ήταν «σκλάβες του σεξ». Μια γυναίκα κατέθεσε ότι ο Oktar της είχε επιτεθεί σεξουαλικά και ανάγκασε τις γυναίκες να πάρουν αντισυλληπτικά χάπια.

Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, ο Oktar που είχε καταδικαστεί για περισσότερα από 1.000 χρόνια και στην αίθουσα του δικαστηρίου ακούστηκαν λεπτομέρειες για σεξουαλικά εγκλήματα, με τον Oktar να λέει στον προεδρεύοντα δικαστή ότι είχε σχεδόν 1.000 φίλες, μεταδίδει η Daily Mail.

«Υπάρχει μια “υπερχείλιση” αγάπης στην καρδιά μου για τις γυναίκες. Η αγάπη είναι ανθρώπινη ιδιότητα. Είναι μια ιδιότητα του μουσουλμάνου», είπε σε μια άλλη ακρόαση τον Οκτώβριο. «Είμαι εξαιρετικά δυνατός» τόνισε. Ο Oktar απασχόλησε τη κοινή γνώμη για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1990, όταν ήταν ο ηγέτης μιας αίρεσης που συμμετείχε σε πολλαπλά σεξουαλικά σκάνδαλα.

Το διαδικτυακό του, το τηλεοπτικό κανάλι Α9 ξεκίνησε να εκπέμπει το 2011 και δεχόταν καταγγελίες από τους θρησκευτικούς ηγέτες της Τουρκίας. Μία από τις γυναίκες στη δίκη , που αναγνωρίστηκε μόνο ως CC, είπε στο δικαστήριο ότι ο Oktar είχε επανειλημμένα κακοποιήσει σεξουαλικά αυτήν και άλλες γυναίκες.

Μερικές από τις γυναίκες που είχε βιάσει αναγκάστηκαν να πάρουν αντισυλληπτικά χάπια, είπε ο CC στο δικαστήριο. Ερωτηθείς για 69.000 αντισυλληπτικά χάπια που βρέθηκαν στο σπίτι του από την αστυνομία, ο Oktar είπε ότι χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία δερματικών διαταραχών και διαταραχών της εμμήνου ρύσεως.

Ο Οκτάρ συνελήφθη το 2018 μαζί με δεκάδες οπαδούς του σε επιδρομές της αστυνομίας στα ακίνητά του στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις στο πλαίσιο έρευνας για την ομάδα του. Οι συλλήψεις έγιναν αφότου η τουρκική υπηρεσία επιτήρησης των μέσων ενημέρωσης επέβαλε πρόστιμα στο τηλεοπτικό κανάλι του Οκτάρ και ανέστειλε τις μεταδόσεις των εκπομπών του όπου ήταν περιτριγυρισμένος από γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε αισθητική επέμβαση και ήταν γνωστές ως «γατάκια».

Ο τηλεευαγγελιστής – που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Harun Yahya – είναι επίσης γνωστός για μια σειρά βιβλίων που έχει γράψει που προωθούν τον δημιουργισμό ενάντια στη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου.

Πηγή: newsbeast.gr