Μετά τη δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως διακόπτει κάθε επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη σκυτάλη των επιθέσεων κατά του Έλληνα πρωθυπουργού έχουν πάρει οι δημοσιογράφοι της γειτονικής χώρας. Μετέχοντας σε εκπομπή του CNN Turk ο δημοσιογράφος Τουργκάι Γκιουλέρ μίλησε υποτιμητικά για την παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο και έκανε λόγο για «βρωμιές της Ελλάδας» κατά της Τουρκίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πάει αυτός ο… φίλος (σ.σ. εννοεί τον κ. Μητσοτάκη) και δηλώνει πως στην Κύπρο υποστηρίζει τη λύση του ενός κράτους. Ξαφνικά εκεί τον ενθάρρυναν. Λυπάμαι πολύ για αυτό που θα πω, αλλά η Ελλάδα κάνει βρωμιές κατά της Τουρκίαςμη. Και με πολύ σοβαρό τρόπο».

Έφθασε μάλιστα στο σημείο να αναφέρει πως η χώρα μας ενδεχομένως να ετοιμάζει πόλεμο κατά της Τουρκίας και αυτός είναι ο λόγος που αγόρασε μια μοίρα γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale από τη Γαλλία. «Μα τι κάνει η Ελλάδα; Ετοιμάζεται για πόλεμο; Μια χώρα που παλεύει με την οικονομική κρίση και ενώ είναι χρεωμένη με εκατοντάδες δισ. ευρώ δανεισμένα απ’ Ευρώπη και Γερμανία και με την οικονομία της να είναι σε άθλια κατάσταση, πάει και αγοράζει 30 – 40 και ίσως περισσότερα Ραφάλ; Η Αμερική έρχεται ως εκεί. Αυτά πρέπει να τα σκεφτούμε. Ο λόγος είναι ο εξής: Πολιορκείται η Τουρκία. Ξεκάθαρα μιλάμε για πολιορκία της Τουρκίας» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Τούρκος διεθνολόγος Εσάτ Αρσλάν αναλύοντας τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις στο φιλοκυβερνητικό δίκτυο A Haber αποκάλεσε την Ελλάδα «καρκίνο» της Ανατολικής Μεσογείου και κάλεσε τη χώρα του να διακόψει κάθε σχέση μαζί της και να σταματήσουν οι συζητήσεις για επίλυση του Κυπριακού. «Εγώ προσωπικά πιστεύω πως η “Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου”, ως διακριτό κράτος, πρέπει αυτή τη στιγμή να σταματήσει και να τερματίσει όλες αυτές τις συναντήσεις, διερευνητικές ή όπως αλλιώς τις ονομάζουν. Πρέπει επίσης να διακόψουμε τις σχέσεις με την Ελλάδα» υπογράμμισε.

Πηγή: newsbeast.gr