Ένα μήνα μετά τον θάνατο της Ιβάνα Τραμπ, ο Guardian δημοσίευσε άρθρο, στο οποίο υποστηρίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να θάψει την πρώην σύζυγο του σε ιδιωτικό του γήπεδο γκολφ, ώστε να αποκτήσει φοροαπαλλαγή σε ορισμένες επιχειρήσεις του.

Όπως αναφέρει ο theguardian.com, η κηδεία έγινε στο Trump National Golf Club στο Bedminster που βρίσκεται στο Νιου Τζέρσεϊ και σύμφωνα με την νομοθεσία της Πολιτείας, η γη που χρησιμοποιείται ως νεκροταφείο απαλλάσσεται από όλους τους φόρους και κάθε είδους επιβαρύνσεις.

Έτσι λοιπόν η επιλογή αυτή για τον τόπο ταφής της πρώτης συζύγου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ έχει ως αποτέλεσμα μια σαφώς πιο ευνοϊκή φορολογία αντιμετώπιση, καθώς η οικογένεια Τραμπ έχει στην κατοχή την επιχείρηση γκολφ σε μία πολιτεία όπου οι φόροι ιδιοκτησίας και γης είναι σε δυσθεώρητα ύψη.

Μάλιστα, η ProPublica δημοσίευσε έγγραφα που αναφέρουν ότι η οικογένεια του 45ου προέδρου των ΗΠΑ είχε προσπαθήσει προηγουμένως να ορίσει ένα κοντινό ακίνητο στην περιοχή, ως μη κερδοσκοπική εταιρεία που διαχειρίζεται νεκροταφεία.

Σημειώνεται, ότι η Ιβάνα Τραμπ είναι θαμμένη στο γήπεδο του γκολφ, όπου ο Τραμπ και η οικογένεια του περνούν πολύ χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πηγή: newsbeast.gr