Ο Ντόναλντ Τραμπ έλαβε κλήτευση με την οποία θα πρέπει να πάει να καταθέσει στο Κογκρέσο στις 14 Νοεμβρίου «ή γύρω σε αυτήν την ημερομηνία» για την εισβολή στο Καπιτώλιο που πραγματοποίησαν ακροδεξιοί οπαδοί του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έδωσε στη δημοσιότητα, η Επιτροπή ζητά επίσης από τον Τραμπ να παραδώσει πριν από τις 4 Νοεμβρίου –τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές– μια σειρά εγγράφων, στα οποία περιλαμβάνεται και η λίστα με όλες τις επικοινωνίες που είχε στις 6 Ιανουαρίου.

«Αναγνωρίζουμε ότι η κλήτευση ενός πρώην προέδρου είναι μια σημαντική και ιστορική ενέργεια και δεν την αντιμετωπίζουμε με ελαφρότητα», γράφουν οι βουλευτές Μπένι Τόμσον (Δημοκρατικός) και Λιζ Τσένι (Ρεπουμπλικανή), οι επικεφαλής αυτής της Επιτροπής.

Επίσης, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι η Επιτροπή, που αποτελείται από επτά Δημοκρατικούς και δύο Ρεπουμπλικάνους, ψήφισε ομόφωνα στις 13 Οκτωβρίου υπέρ της κλήτευσης του Τραμπ.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που καλείται ένας πρώην πρόεδρος να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου, αφού κάτι τέτοιο έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, όπως εξήγησαν οι βουλευτές οι οποίοι κατηγορούν τον Τραμπ ότι «ενορχήστρωσε και επέβλεψε αυτοπροσώπως» την εκστρατεία για να ανατραπούν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Πηγή: newsbeast.gr