Τραγωδία στην Κρήτη με ένα 4χρονο παιδί να χάνει τη ζωή του, όταν έπεσε σε κώμα μετά από αφυδάτωση, τη στιγμή που επέβαινε σε πλοιάριο με μετανάστες με προορισμό την Ιταλία.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Η κατεπείγουσα μεταφορά του μικρού παιδιού έγινε με την συνδρομή ελικοπτέρου, το οποίο προσγειώθηκε απευθείας στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδάκι ήταν χωρίς τις αισθήσεις του, με τους γιατρούς να δίνουν πραγματική «μάχη», αλλά δυστυχώς παρά τις συνεχείς προσπάθειες με ΚΑΡΠΑ, δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως το 4χρονο κοριτσάκι ήταν σε πλοιάριο με μετανάστες το οποίο είχε αποπλεύσει από τον Λίβανο με προορισμό την Ιταλία.

Ενώ το πλοίο ήταν νότια της Κρήτης, τελείωσαν τα τρόφιμα και το πόσιμο νερό με αποτέλεσμα το μικρό παιδί να υποστεί πλήρη αφυδάτωση και να πέσει σε κώμα. Ένα παραπλέον φορτηγό με σημαία Μάλτας που πλησίασε το πλοιάριο με τους μετανάστες, επιβίβασε το κοριτσάκι και προσπάθησαν να το κρατήσουν στην ζωή.

Παράλληλα ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού και συντονίστηκε η επιχείρηση αεροδιακομιδής στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο ΤΕΠ το 4χρονο παιδί δεν ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Πηγή: newsbeast.gr