Σήμερα Δευτέρα κηδεύονται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος στην Καλαμαριά, ο 23χρονος Νικήτας Καραθεοδώρου και η Καλλιόπη Πορφυρίδου, δύο από τα δεκάδες θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

Ο 23χρονος Νικήτας από τον Λαγκαδά, πυροσβέστης που υπηρετούσε στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, μαζί με τη σύντροφό του Κέλλυ, επιβιβάστηκαν την Τρίτη στο μοιραίο τρένο για να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους. Και οι δύο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τη στιγμή της σύγκρουσης βρίσκονταν στο βαγόνι – εστιατόριο του τρένου.

«Σχόλαγες το μεσημέρι, είχες ρεπό, μου είπες βιάζεσαι να πας να ετοιμαστείς να πάρεις το τρένο, να πας να δεις τη οικογένειά σου στη Θεσσαλονίκη. Σε χτύπησα στον ώμο και σου είπα: “Άντε δρόμο, τα λέμε με το καλό όταν γυρίσεις!”. Που να φανταστώ πως δεν θα τα λέγαμε ποτέ ξανά. Καλό σου ταξίδι μικρέ…», έγραψε ένας από τους συναδέλφους του για τον 23χρονο υπαρχιπυροσβέστη.

Η οικογένεία του Νικήτα, εγγονού του Μαλιόγλου, του θρυλικού βεράνου άσου του Απόλλωνα Καλαμαριάς, παρακάλεσε όσους επιθυμούν, αντί στεφάνων, να καταθέσουν τα χρήματα στον Σύλλογο «Μιλάμε για τον Αυτισμό» με τη μητέρα του να κάνει τη σχετική ανακοίνωση με ανάρτησή της στο Facebook.

Αγαπημένοι μας φίλοι, θα αποχαιρετήσουμε τον Νικήτα μας τη Δευτέρα 06/03 και ώρα 13:00, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό…

Posted by Katerina Malioglou on Saturday, March 4, 2023

Η Καλλιόπη Πορφυρίδου ήταν φοιτήτρια Θεολογίας του ΑΠΘ. Σε σχετική ανακοίνωσή της ανέφερε: «Η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ με οδύνη πληροφορήθηκε την απώλεια της ζωής της φοιτήτριας της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας, Κέλλυς Πορφυρίδου, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, που έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια.

Η Κέλλυ ήταν ένα κορίτσι στην άνοιξη της ζωής του. Ο βίαιος θάνατός της θα μείνει καρφί στη σάρκα του βαριά τραυματισμένου πολιτισμού μας. Καρφί στην υποκρισία του κάθε αναμάρτητου, στην ανευθυνότητα και την πλεονεξία. «[…] ἐὰν εἴπωμεν ὅτι ἁμαρτίαν οὐκ ἔχομεν, ἑαυτοὺς πλανῶμεν καὶ ἡ ἀλήθεια οὐκ ἔστιν ἐν ἡμῖν […] ἐὰν εἴπωμεν ὅτι οὐχ ἡμαρτήκαμεν, ψεύστην ποιοῦμεν αὐτὸν, καὶ ὁ λόγος αὐτοῦ οὐκ ἔστιν ἐν ἡμῖν» (Α΄Ιω, 8-10). Σε εμάς μένει η προσδοκία της Ανάστασης και η υπόσχεση συνεχούς αγώνα για έναν κόσμο στον οποίο ο άνθρωπος δεν θα είναι «αναλώσιμο», αλλά πρόσωπο με βάθος αιωνιότητας.

Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, οι Πρόεδροι των Τμημάτων Θεολογίας και Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού και όλο το Ακαδημαϊκό και Διοικητικό προσωπικό εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για την απώλεια της αγαπητής μας φοιτήτριας Κέλλυς Πορφυρίδου, αλλά και του συνόλου των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους, σε τούτη την τραγωδία.

Ευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών τους και συμμετέχουμε στο πάθος τόσο των οικογενειών τους, όσο και των φίλων τους. Στη μνήμη τους τελέσαμε Τρισάγιο, την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της Θεολογικής μας Σχολής. Στην εξόδιο ακολουθία, η οποία θα τελεστεί τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023 και ώρα 13:00, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Καλαμαριά, τη Σχολή θα εκπροσωπήσει ο Κοσμήτοράς της, καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης».

Πηγή: newsbeast.gr