Στους πέντε μειώθηκε ο αριθμός των τραυματιών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ μετά το σιδηροδρομικο δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη με τη σύγκρουση του επιβατικού «Intercity 62» με την εμπορευματική αμαξοστοιχία.

Ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννακός, μιλώντας στο Mega, ανακοίνωσε το νέο απολογισμό των νοσηλευόμενων τραυματιών με πέντε ανθρώπους να βρίσκονται σε ΜΕΘ, ενώ ακόμη επτά άτομα νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα στα νοσοκομεία.

«Τα πράγματα είναι ευχάριστα από την πλευρά των τραυματιών. Από νωρίς το μεσημέρι της επόμενης της τραγωδίας, ερχόντουσαν συνέχεια νεκροί. Αυτή τη στιγμή, νοσηλεύονται πέντε περιστατικά συνολικά. Δύο στο νοσοκομείο της Λάρισας, ένας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που πάει πολύ καλά και θα βγει και ένα κοριτσάκι 22 ετών στο Παπανικολάου. Εκτός του ενός που είναι πολύ σοβαρά, πιστεύουμε πως οι υπόλοιποι θα τα καταφέρουν. Επτά άτομα βρίσκονται στο νοσοκομείο ελαφρά», είπε αρχικά.

«Ήμουν στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, και μπορούσε να δει κανείς τον τρόμο και το άγχος των τραυματιών για τους υπόλοιπους. Πήγα στην Λάρισα και είδα τους γονείς να μην γνωρίζουν τι έγιναν στα παιδιά τους. Εγώ έχω να κοιμηθώ από εκείνη τη μέρα, γιατί μου άνοιξαν το ψυγείο και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Είχαν μεγάλη οργή, γιατί δεν μπορούσαν να τους δώσουν λίστα επιβατών. Οι γονείς έλεγαν: δεν γίνεται να γνωρίζουμε που είναι ο ντελιβεράς και να μην έχουμε σύστημα τηλεδιοίκησης», πρόσθεσε ο κ. Γιαννακός.

Πηγή: newsbeast.gr