Τρία πλοία υπό σημαία Παναμά χτυπήθηκαν από ρωσικούς πυραύλους στη Μαύρη Θάλασσα αφότου άρχισε η επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας την 24η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η παναμαϊκή λιμενική αρχή.

Το ένα από τα πλοία αυτά βυθίστηκε, τόνισε η παναμαϊκή λιμενική αρχή σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν απώλειες μεταξύ των πληρωμάτων των πλοίων που χτυπήθηκαν.

Πριν από μερικές ημέρες το Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) ζήτησε να εγκαθίδρυση ενός ασφαλούς θαλασσίου διαδρόμου, που θα επιτρέψει την ασφαλή εκκένωση των ναυτικών και των πλοίων που έχουν εγκλωβιστεί στα ουκρανικά λιμάνια στον Εύξεινο Πόντο και την Αζοφική Θάλασσα.

Η σύγκληση του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) έγινε κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας και 14 κρατών μελών του με αποκλειστικό θέμα τη διαχείριση των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία στη ναυτιλία και τους ναυτικούς. Η πρόταση που αποφάσισε ο ΙΜΟ είχε συνυποβληθεί και από την Ελλάδα.

Για την υλοποίηση του διαδρόμου, το Συμβούλιο κάλεσε τον γενικό γραμματέα του ΙΜΟ να συνεργαστεί με όλα τα εμπλεκόμενα κράτη και φορείς, να αναλάβει τις απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει η δημιουργία του ασφαλούς θαλάσσιου διαδρόμου και να ενημερώνει τα κράτη μέλη για τις εξελίξεις.

Πηγή: newsbeast.gr