Τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου παρακολούθησε η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, χωρίς όμως να παραμείνει ψύχραιμη με όσα άκουγε να διατυπώνονται. «Δεν κάθεται μια γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει» είπε ο Μητροπολίτης στον ΣΚΑΪ και σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο Μητροπολίτης, ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις του αναφέροντας πως διαστρεβλώθηκε η σκέψη του ενώ επέμεινε στις απόψεις του για τις αμβλώσεις.

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, μέσω ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram λέγοντας πως με αυτές τις δηλώσεις «επιστρέφουμε στον Μεσαίωνα», ενώ ανέφερε και ότι θαύμασε την ψυχραιμία των γυναικών που βρίσκονταν στην τηλεοπτική παρέα.

Ακολουθεί η ανάρτησή της:

«Προσπάθησα να παρακολουθήσω αυτό το απόσπασμα… Μου ήταν τόσο δύσκολο να παραμείνω ψύχραιμη με όσα ακούγονται… γίνεται όλο και χειρότερο. Και εμείς αποχαιρετάμε τα δικαιώματα των γυναικών και υποδεχόμαστε τον Μεσαίωνα. Και δίνουμε το βήμα σε έναν άνθρωπο να πει τα αδιανόητα μόνο και μόνο επειδή θεωρείται ότι μεταφέρει τον λόγο του Θεού. Και αφιερώνουμε χρόνο να του εξηγήσουμε τα αυτονόητα σαν να είναι μικρό παιδί, αντί να εστιάσουμε στην επικινδυνότητα της δύναμης και της επιρροής ενός ανθρώπου (ή ενός φορέα;!) με τόσο σκοταδιστικές απόψεις.

Θαύμασα τη ψυχραιμία των γυναικών της παρέας, ίσως γι’ αυτό παρέμειναν πιο σιωπηλές. Και άκουγα τους τρεις άντρες να διαπραγματεύονται αν μια γυναίκα θέλει ή όχι να βιαστεί, αν πρέπει να μεγαλώσει το παιδί του βιαστή της και γενικώς τι πρέπει να κάνει με το σώμα και τη ζωή της. Και κάπου μπήκε και ο σεβασμός προς τα ζώα. Προς τις γυναίκες παίζεται», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbeast.gr