Χιλιάδες φεύγουν για να γιορτάσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τα πλοία που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά να είναι γεμάτα, ενώ παράλληλα επικρατεί κίνηση στην Αττική Οδό.

Συγκεκριμένα, παρατηρούνται καθυστερήσεις 10 λεπτών στο ρεύμα προς Ελευσίνα και 15 λεπτών στην έξοδο για Λαμία. Ταυτόχρονα, υπάρχει αυξημένη κίνηση εντός του αστικού ιστού της Αττικής.

Μάλιστα, συνιστάται σε όσους ταξιδεύουν με πλοίο να ξεκινήσουν νωρίτερα για να βρεθούν εγκαίρως στο λιμάνι του Πειραιά.

Επίσης, το λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκε ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κλιάρης, όπου δήλώσε πως «εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στο Λιμάνι του Πειραιά μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία, σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής καλοκαιρινής περιόδου. Ελπίζουμε ότι και φέτος ο τουρισμός θα μας εκπλήξει ευχάριστα».

Έξοδος με αυξημένα μέτρα

Η Τροχαία προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οποιαδήποτε προβλήματα μπορεί να προκύψουν, ανακοίνωσε μια σειρά από αυξημένα μέτρα.

Αυτά περιλαμβάνουν:

  1. Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων
  2. Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.), καθώς και σε σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων
  3. Ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων εντός των πόλεων, καθώς και σε σημεία, όπου λόγω εορταστικών εκδηλώσεων παρατηρείται αυξημένη κίνηση χρηστών του οδικού δικτύου,
    συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
  4. Χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης ασφαλείας, αντικανονικές προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής κλπ)

Επισημαίνεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της Χώρας.

Πηγή: newsbeast.gr