Υπό ασφυκτική πίεση λειτουργεί το Νοσοκομείο των Τρικάλων καθώς τα κρούσματα κορονοϊού συνεχίζουν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Γεμάτη είναι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με 12 κλίνες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες οι ασθενείς διασωληνόνονται εκτός της ΜΕΘ, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα trikalavoice.gr. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Στέφανος Τσουρβάκας, το πρωί της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου, μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Λέσχη 97,6.

Ωστόσο, αναφέρθηκε και στην παρήγορη είδηση ότι μειώνονται τα «ελαφρά» περιστατικά κορονοϊού, με 70 άτομα να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Τρικάλων (σ.σ. είχαν φτάσει τα 100 πριν από λίγες μέρες).

«Υπάρχει μια αποσυμφόρηση όσον αφορά στα περιστατικά που νοσηλεύονται στον 4ο όροφο, έπεσαν από 70, με αποτέλεσμα να έχουμε κάποια κενά κρεβάτια. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλά πολύ βαριά περιστατικά με αποτέλεσμα να έχουμε 6 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Και αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να αδειάσουν ταυτόχρονα έξι κρεβάτια, όχι μόνο σε εμάς αλλά και γενικά, μέχρι και στην Αθήνα έχουμε στείλει ασθενείς», δήλωσε.

Πηγή: newsbeast.gr