Οι Καναδοί έχουν χρόνο να περιορίσουν το δεύτερο κύμα της νόσου Covid-19 έως τα Χριστούγεννα, εφόσον δράσουν τώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

«Εάν θέλετε να συναντηθείτε με τους αγαπημένους σας τα Χριστούγεννα, ακόμα και με πιο περιορισμένο τρόπο, θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα αλλάξουμε τη γραμμή τάσης της κρίσης Covid τώρα», επισήμανε ο Τριντό, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο 980 CFPL από το Οντάριο.

Στον Καναδά, τα κρούσματα νέου κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 5.500 και πλέον χθες, Πέμπτη σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα, ενώ ο μέσος όρος ημερήσιας αύξησης την προηγούμενη εβδομάδα ανερχόταν σε 4.015.

Την Τρίτη, ο Τριντό επέπληξε τους επικεφαλής των επαρχιών της χώρας, που είναι υπεύθυνοι για την επιβολή των υγειονομικών περιορισμών, επειδή έδρασαν πολύ αργά στο θέμα της εφαρμογής νέων μέτρων κατά το δεύτερο κύμα.

Ο Τζάστιν Τριντό μίλησε με τους επικεφαλής των επαρχιών, διαβεβαιώνοντάς τους για τη στήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ώστε να αμβλυνθούν οι οικονομικές επιπτώσεις οποιουδήποτε lockdown,

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί για να στηρίξει (τις επαρχίες και τα εδάφη) και να τους ενθαρρύνει να πάρουν τις δύσκολες αποφάσεις να κλείσουν τα πάντα τώρα, προκειμένου η κατάσταση να μην επιδεινωθεί πάρα πολύ τους επόμενους μήνες», ανέφερε ο Τριντό.

Πηγή: newsbeast.gr