Οι λοιμωξιολόγοι έδωσαν το πράσινο φως στα αιτήματα της εκκλησίας για να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών στους ναούς.

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας Θανάσης Τσακρής, συζητήθηκε χθες το θέμα στην Επιτροπή και συμφώνησαν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα εάν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα προφύλαξης, δηλαδή η χρήση μάσκας, ο αερισμός των ναών πριν και μετά τη λειτουργία.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή συμφωνήθηκε στους Μητροπολιτικούς Ναούς να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων σε έως 50, (κληρικοί και λαϊκοί), ενώ ένα ασφαλές όριο είναι να υπάρχει ένα άτομο ανά 15 τμ.

Ο καθηγητής τόνισε ότι η Εκκλησία έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη σωστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Δεν θα ανοίξει άλλος κλάδος έως τις 7 Ιανουαρίου

Σχετικά με το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ο κ. Τσακρής τόνισε ότι αυτές οι δραστηριότητες μεταφέρονται στα σπίτια και έχουν χειρότερα αποτελέσματα και γι’ αυτό δόθηκε μια λύση που βοηθά χωρίς να συμβάλλει πολύ στην αύξηση του επιδημικού κύματος.

Ξεκαθάρισε ότι δεν γίνεται συζήτηση για άνοιγμα κάποιου άλλου κλάδου έως τις 7 Ιανουαρίου.

Συμβουλές για τις γιορτές

Ο καθηγητής εξέφρασε την ανησυχία των επιστημόνων για τις μικρές συναντήσεις που αναμένεται να γίνουν μέσα στις γιορτές και προειδοποίησε ότι περιμένουν κορύφωση της επιδημίας τον Ιανουάριο. Το πιο ασφαλές, τόνισε θα ήταν να μείνουμε όλοι μόνοι μας στα σπίτια μιας και καλό είναι όσοι μπορούν να το τηρήσουν.

Σημείωσε ωστόσο επειδή όπως είπε οι συναντήσεις αυτές «κάποιες φορές είναι αναπόφευκτες» όσοι συναντηθούν με ηλικιωμένους να φορούν μάσκα και να αποφύγουν κοινωνικές επαφές για παράδειγμα στην εργασία τους τις προηγούμενες ημέρες. Επίσης συμβούλευσε να αερίζεται καλά ο χώρος και να τηρούνται οι αποστάσεις.

Πηγή: newsbeast.gr