Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκτίμησε σήμερα ότι οι δολοφονίες αμάχων στην Ουκρανία έχουν καταστήσει δυσκολότερες τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Τόνισε, ωστόσο, ότι περιμένει πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, πιθανώς σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

Οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου ΥΠΕΞ, τις οποίες μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, επικαλούμενο τα πρακτορεία Reuters και Anadolu, έγιναν κατά την έλευση του στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις «δε γίνονται γρήγορα» λόγω της δυτικής «υστερίας» που ακολούθησε τις καταγγελίες του Κιέβου περί τέλεσης εγκλημάτων πολέμου από τις δυνάμεις της Μόσχας.

Οι αναφορές του κ. Τσαβούσογλου περί δολοφονίας αμάχων αφορούν προφανώς, τα γεγονότα στη Μπούκα, τα οποία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες, αφότου ο ρωσικός στρατός εγκατέλειψε την πόλη αυτή της περιφέρειας του Κιέβου.

Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία έχει επίγνωση των αναγκών της Ουκρανίας για περισσότερα όπλα και ότι οι σύμμαχοι εξετάζουν την αποστολή πρόσθετης βοήθειας.

Πηγή: newsbeast.gr