Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τα όσα γίνονται στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είναι ένας από αυτούς που θέλουν να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα αυτή η ιστορία, αφού μέσα σε μία μέρα η μετοχή εταιρείας του έχει κατρακυλήσει τόσο πολύ στο χρηματιστήριο ώστε οι απώλειες να υπολογίζονται στα 776 εκατ. ευρώ. Είδηση που απασχολεί και την Τσέλσι, αφού ο Ρώσος ολιγάρχης είναι ιδιοκτήτης της από το 2003.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα «This is Money», το πρόβλημα για τον Αμπράμοβιτς είναι το εξής: Το ποσοστό μετοχών που έχει στη ρωσική εταιρεία εξόρυξης Evraz υποχώρησε κατά 35% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου μέσα σε μόλις μία μέρα. Πτώση που υπολογίζεται ότι κοστίζει στον Ρώσο το ποσό των 776 εκατ. ευρώ!

Πρόκειται, φυσικά, για τρελό ποσό και είναι αρκετό για να καταλάβει ο καθένας γιατί ο Αμπράμοβιτς επιθυμεί να τελειώνει όσο το δυνατόν νωρίτερα αυτό το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα των δύο χωρών. Η Evraz είναι μια εταιρεία με 110.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται κυρίως σε Ρωσία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Τσεχία, Καναδά και Νότια Αφρική, με την είδηση για τις μετοχές του Αμπράμοβιτς να απασχολούν φυσικά και τα αγγλικά αθλητικά Μέσα, αφού πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι από το 2003.

Πηγή: newsbeast.gr