Η νέα εποχή στην Τσέλσι ξεκίνησε και επίσημα, καθώς ανακοινώθηκε η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, με τον Αμερικανό μεγιστάνα, Τοντ Μπόελι, να είναι ο νέος ισχυρός άνδρας των Λονδρέζων.

«Η Τσέλσι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχουν συμφωνηθεί οι όροι με την ομάδα ιδιοκτησίας, με επικεφαλής τον Τοντ Μποέλι. Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου με την επιφύλαξη όλων των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν εκείνη τη στιγμή», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Τσέλσι.

Επιπλέον, η ανακοίνωση αναφέρει ότι συμφωνήθηκε τα 2.5 δισεκατομμύρια λίρες που θα δοθούν για την αγορά της ομάδας, να μπουν σε «παγωμένο» λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου, με την πρόθεση το 100% αυτών των χρημάτων να διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Παράλληλα, οι νέοι ιδιοκτήτες των «μπλε», θα έχουν την υποχρέωση να επενδύσουν 1.75 δισεκατομμύρια ευρώ, που θα αφορούν βελτιώσεις στο Stamford Bridge, τις ακαδημίες των «μπλε», την γυναικεία ομάδα, το προπονητικό κέντρο στο Κίνγκσμεντοου, αλλά και το φιλανθρωπικό ίδρυμα των Λονδρέζων.

Ποιος είναι ο Τοντ Μπόελι

Ο Μπόελι διαχειρίζεται το 60% της εταιρείας επενδύσεων Eldridge Industries, αξίας 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την οποία διαχειρίζεται τις περισσότερες από τις επενδύσεις του, εκτός από τους Ντότζερς και τους Λέικερς που είναι ιδιωτικές επενδύσεις.

Το 2019, η Μπόελι είχε καταθέσει προσφορά 2,2 δισεκατομμυρίων λιρών για την απόκτηση της Τσέλσι, η οποία απορρίφθηκε από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ο Αμερικανός δεν έβγαλε την ιδέα της εμπλοκής στο ποδόσφαιρο από το μυαλό του και σε μια συνέντευξη στο Bloomberg είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να ασχοληθεί διοικητικά με ομάδα της Premier League.

«Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο άθλημα στον κόσμο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το αμερικανικό ποδόσφαιρο μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λέξη “ποδόσφαιρο”. Είναι γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι το καλύτερο προϊόν στον κόσμο. Είναι 90 λεπτά, επομένως έχει ένα υπέροχο χρονοδιάγραμμα. Το πάθος που έχουν οι φίλαθλοι για τη δραστηριότητα και το άθλημα και τις ομάδες είναι απαράμιλλο. Έτσι, όταν αρχίζεις να σκέφτεσαι τι προσπαθείς να χτίσεις με αυτές τις ομάδες, προσπαθείς πραγματικά να το κερδίσεις και να γίνεις μέρος μια κοινότητας», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος.

Ο Μπόελι κατέχει το 20% της ομάδας μπέιζμπολ, Λος Άντζελες Ντότζερς, έχει ποσοστό της γυναικείας ομάδας μπάσκετ, Λος Άντζελες Σπαρκς του WNBA, ενώ τον Ιούλιο του 2021 μαζί με τον Μαρκ Ουόλτερ απέκτησε το 27% των Λος Άντζελες Λέικερς. Μία από τις επενδύσεις του είναι το εξαιρετικά δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Fortnite. Εκτιμάται ότι έχει προσωπική περιουσία 3,3 δισεκατομμυρίων λιρών (4,4 δισεκατομμύρια δολάρια).

Πηγή: newsbeast.gr