Ο αγοραστής βρέθηκε, τα εμπόδια φάνηκε πως θα ξεπεραστούν εγκαίρως, αλλά η μεταβίβαση της Τσέλσι «μπλοκάρει» ξανά με υπαιτιότητα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Όπως αναφέρουν οι «Times», πηγές από την αγγλική κυβέρνηση ανησυχούν πως το deal δεν πρόκειται να προχωρήσει, καθώς ο Ρώσος μεγιστάνας αρνείται να δεχτεί το προτεινόμενο μοντέλο πώλησης, ακυρώνοντας τη δέσμευσή του να αποποιηθεί από το χρέος 1,9 δισεκατομμυρίου ευρώ που όφειλε το κλαμπ σε εταιρεία συμφερόντων του.

Στην ανακοίνωση της αποχώρησής του από τους Μπλε τον περασμένο Μάρτιο, ο Αμπράμοβιτς είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα αξιώσει την αποπληρωμή του δανείου, ωστόσο, πλέον γίνεται σαφές ότι επιθυμεί να καλυφθεί πρώτα το ποσό στην εταιρεία «Camberley International Investments». Για την οποία, όμως, η αγγλική κυβέρνηση αναφέρει πως δεν υπάρχουν οι απαραίτητες εγγυήσεις πως τα χρήματα δεν θα περάσουν στον έλεγχο του πρώην ιδιοκτήτη της.

Σύμφωνα με τους «Times», η Τσέλσι επιμένει πως δεν γνωρίζει τους ιδιοκτήτες της Camberley, εταιρείας με επίσημη έδρα το Τζέρσεϊ και κατά συνέπεια δεν μπορεί να τη φέρει σε επικοινωνία με την αγγλική κυβέρνηση. Οι έρευνες της τελευταίας, όμως, αναφέρουν πως το fund εδρεύει τελικά στην Κύπρο και ανήκει στα παιδιά του Αμπράμοβιτς.

Με δεδομένο ότι ο Τοντ Μπόελι έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση ως ο αγοραστής των Μπλε, η νέα τροπή στην εξέλιξη του deal μπορεί να αποβεί μοιραία, καθώς το κλαμπ έχει προθεσμία μέχρι τις 31 Μαΐου να ολοκληρώσει τη μεταβίβαση, αλλιώς κινδυνεύει με αποκλεισμό από Premier League και UEFA.

Το πλάνο της κυβέρνησης εξακολουθεί να προβλέπει τη μεταφορά των 3 δισ. ευρώ από την πώληση στον Τοντ Μπόελι σε νέο, ελεγχόμενο λογαριασμό, προκειμένου να διατεθούν σε οργανισμό υπέρ των θυμάτων από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πηγή: Gazzetta.gr

Πηγή: newsbeast.gr