Τη βεβαιότητά του πως «με την κρίση του λαού ότι αυτό θα είναι το τελευταίο Πάσχα που το τραπέζι στο σπίτι θα είναι τόσο φτωχό, που θα αισθάνονται τόσο μόνοι οι πολίτες απέναντι στις καθημερινές δυσκολίες και στην ακρίβεια» εξέφρασε τη Μεγάλη Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τη Σκεπαστή Αγορά Καλλιθέας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και καταναλωτές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε αναφερόμενος στις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι «οι ειρωνείες για “αρνί Porsche” δεν είναι αποδεκτές από καταναλωτές και μικρομεσαίους επιχειρηματίες».

«Έναν χρόνο τώρα προχωράμε όλοι σε έναν Γολγοθά»

Μόλις ολοκλήρωσε την επίσκεψή του ανέφερε ότι πέρυσι τέτοιον καιρό είχε βρεθεί ξανά στην αγορά της Καλλιθέας και η αίσθησή του «ήταν ότι πιάσαμε ταβάνι στις τιμές και ζήτησα μέτρα Ανάστασης για τους καταναλωτές και όχι Σταύρωσης».

«Δυστυχώς», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «έναν χρόνο τώρα προχωράμε όλοι σε έναν Γολγοθά και κυρίως οι καταναλωτές, οι πολίτες που βλέπουν τις τιμές να ανεβαίνουν, το εισόδημα να παραμένει σταθερό». «Έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη για τη μεσαία τάξη, για τους ευάλωτους συμπολίτες μας, ο ΦΠΑ παραμένει σταθερός, οι τιμές ανεβαίνουν», σημείωσε για να συμπληρώσει: «Δυστυχώς, αυτό έχει οδηγήσει, στη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, σε κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη. Τα γνωρίζουμε όλοι, τα βιώνουμε». Επιπλέον, είπε ότι «ο πληθωρισμός σήμερα είναι τριπλάσιος στις τιμές των προϊόντων διατροφής και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το αντέξει ο μέσος πολίτης» και πως «το πασχαλινό τραπέζι φέτος θα είναι το ακριβότερο όλων των προηγούμενων ετών».

«Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτήν την κατηφόρα», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική σημείωσε ότι «έρχεται η Ανάσταση» και εξέφρασε την ελπίδα «να έρθει πολύ σύντομα και η Ανάσταση που αφορά τον μικρομεσαίο, τον εργαζόμενο, τον μισθωτό». «Να συγκρατήσουμε τις τιμές, να αυξήσουμε τους μισθούς, να μειώσουμε τις τιμές, όπου αυτό είναι εφικτό, με τη μείωση του ΦΠΑ και ουσιαστικούς ελέγχους στις αγορές. Μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να σταθεί δίπλα στον πολίτη», ανέφερε.

«Εύχομαι και ελπίζω, είμαι βέβαιος με την κρίση του λαού ότι αυτό θα είναι το τελευταίο Πάσχα που το τραπέζι στο σπίτι θα είναι τόσο φτωχό, το τελευταίο Πάσχα που θα αισθάνονται τόσο μόνοι οι πολίτες απέναντι στις καθημερινές δυσκολίες και στην ακρίβεια» επεσήμανε κλείνοντας.

Πηγή: newsbeast.gr