Στην Εύβοια περιοδεύει ο Αλέξης Τσίπρας, θέλοντας να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου. Μάλιστα, το μεσημέρι του Σαββάτου περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της Χαλκίδα, απ’ όπου έστειλε μήνυματα ενόψει της 25ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στην ομιλία του «δίνουμε τη μάχη με όπλο το πρόγραμμά μας. Μας έλεγαν ότι το πρόγραμμα μας δεν ήταν κοστολογημένο. Αλλά μιλάνε αυτοί που χρωστάνε» και επανέλαβε όσα είπε χθες στη Δυτική Αθήνα.

«Θα πάμε στο Γενικό Λογιστήριο και όπου αλλού θέλει η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να κοστολογηθούν τα προγράμματα. Αλλά χθες οι μάσκες έπεσαν» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε «ούτε κοστολόγηση θέλει η Νέα Δημοκρατία, ούτε συζήτηση για το πρόγραμμα»

Από εκεί και πέρα ανέφερε πως «το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι να διευρύνει τις ανισότητες. Αύξησαν τους φόρους κατά 4 δισεκατομμύρια κατ΄έτος. Μιλάμε για κοινωνική λεηλασία»

Όσον αφορά στο θέμα της πρώτης κατοικίας ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει τη ΝΔ ότι «με το πλαίσιο που στηριζει οι πλειστηριασμοί είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, όπως αυτό χθες στα Άνω Πετράλωνα, όπου έγινε επιχείρηση από την αστυνομία να πεταχτεί από το σπίτι της ανάπηρη μητέρα και το παιδί της μετά από πλειστηριασμό».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε εδώ ότι «700.000 σπίτια απειλούνται με πλειστηριασμό. Αυτό που έρχεται είναι τσουνάμι» και επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στον κ. Γεωργιάδη, λέγοντας πως «ντεμοντέ είναι η κοινωνική αναλγησία».

Πηγή: newsbeast.gr