Ο Τζορτζ Τσούνης μίλησε στη «Διεθνή Διάσκεψη: Κυβερνοασφάλεια και Δημοκρατία» και μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσουν οι ενέργειες του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ξεκινώντας τον χαιρετισμό του, ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι ο Πούτιν διεξάγει έναν πόλεμο από επιλογή, αμφισβητώντας τα θεμέλια των δημοκρατιών μας και τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες. Επιπροσθέτως, ανέφερε πως ο Πούτιν προσπάθησε να διαστρεβλώσει την ιστορία για να δικαιολογήσει αυτόν τον βίαιο πόλεμο, ενώ προσέθεσε πως «η ρωσική παραπληροφόρηση έχει αναπτυχθεί για να διαδώσει ψέματα σχετικά με την εισβολή και να συγκαλύψει τις φρικαλεότητες στα τρομερά εγκλήματα πολέμου».

Σε αυτό το πλαίσιο, αντέταξε την ανάγκη να «είμαστε ενωμένοι στην αποφασιστικότητά μας να αντισταθούμε σε αυτούς που επιδιώκουν να χειραγωγήσουν την ιστορική μνήμη για να προωθήσουν τις δικές τους φιλοδοξίες». Όπως υπογράμμισε, «η συλλογική μας απάντηση σήμερα θα καθορίσει το μέλλον του κόσμου μας αύριο».

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, προέταξε πως είναι επιτακτική ανάγκη οι δύο χώρες, ως θεματοφύλακες της δημοκρατίας, να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση των ψεμάτων, της παραπληροφόρησης και την προστασία των δημοκρατικών τους ιδανικών. Περαιτέρω, επισήμανε αφενός τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τις πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία, όπως η προώθηση του διαλόγου των πολιτών και της ανεκτικότητας, και αφετέρου τις σημαντικές προκλήσεις που τη συνοδεύουν, όπως η ενίσχυση των προκαταλήψεων, η διάδοση της παραπληροφόρησης και της πρόκλησης σύγχυσης «που απειλεί τον ιστό των κοινωνιών μας». Η παραπληροφόρηση αναδεικνύεται ως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοκρατίες μας, ανέφερε συγκεκριμένα και υπογράμμισε την ανάγκη αντιμετώπισή της και προστασίας των δημοκρατικών αξιών. «Χρειαζόμαστε περισσότερο διάλογο, περισσότερο σεβασμό, περισσότερη συνεργασία. Πρέπει να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις πολύ σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε» είπε και ανέδειξε πως η Ελλάδα, η γενέτειρα της δημοκρατίας και οι ΗΠΑ, η μεγαλύτερη δημοκρατία, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα.

Πηγή: newsbeast.gr