Ο Έλον Μασκ αποφάσισε να μην γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter, όπως ανέφερε σε χθεσινή ανάρτησή του ο Παράγκ Αγκραουάλ, διευθύνων σύμβουλος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Στον ίδιο, που δημοσιοποίησε ότι έχει στην κατοχή του ποσοστό 9,2% των μετοχών του Twitter πριν από λίγες ημέρες, προσφέρθηκε μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο το Σάββατο αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters. Ωστόσο «ο Έλον έκανε γνωστό το ίδιο πρωινό ότι δεν θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό στις ιδέες του», ανέφερε ο Αγκραουάλ σε μία ανάρτησή του στο Twitter.

Ο διορισμός του Μασκ επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ στις 9 Απριλίου, ωστόσο ενημέρωσε ότι αποφάσισε να αρνηθεί τη θέση που του προτάθηκε.

Η μετατροπή των εγκαταστάσεων διοίκησης του Twitter σε καταφύγιο αστέγων

Τρόπους να αντιμετωπιστεί το μεγάλο ζήτημα των αστέγων ψάχνουν δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, προτείνοντας τη μετατροπή των εγκαταστάσεων διοίκησης του Twitter σε καταφύγιο.

Την ιδέα υποστήριξε ο ιδρυτής της Amazon.com Inc Τζεφ Μπέζος, την οποία έθεσε αρχικά ο Έλον Μασκ, που έγινε πρόσφατα ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter, για τη μετατροπή των γραφείων διοίκησης στο Σαν Φρανσίσκο σε ένα καταφύγιο αστέγων, καθώς λίγοι άνθρωποι εργάζονταν εκεί στη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Τζεφ Μπέζος ανάρτησε στο Twitter την ηλεκτρονική διεύθυνση ενός άρθρου από το blog τεχνολογίας GeekWire που είχε αναρτηθεί τον Μάιο του 2020 σχετικά με το κτίριο φιλοξενίας άστεγων οικογενειών με οκτώ ορόφους, που βρίσκεται δίπλα στο κτίριο διοίκησης της εταιρίας στο Σιάτλ. Ο Μπέζος δήλωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή δούλεψε καλά και διευκολύνει τους εργαζόμενους που θέλουν να προσφέρουν εθελοντική εργασία.

Ο ίδιος πρότεινε επίσης την μετατροπή τουλάχιστον ενός τμήματος των γραφείων διοίκησης του Twitter αν όχι το σύνολο τους, σε κέντρο φιλοξενίας αστέγων. Ο Ίλον Μασκ συμφώνησε με την ιδέα αυτή σε μία άλλη ανάρτησή του χαρακτηρίζοντας την «καλή ιδέα».

Πώς βλέπει ο κόσμος το θέμα της μετατροπής

Ο Έλον Μασκ, που έχει περισσότερους από 81 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, έκανε σε μία δημοσκόπηση το Σάββατο ζητώντας από τους χρήστες να εκφράσουν την γνώμη τους σχετικά με τη μετατροπή του κτιρίου διοίκησης του Twitter. Στη δημοσκόπηση αυτή ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο χρήστες, σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μιας ημέρας, με ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% να ψηφίζουν θετικά.

Ο Μασκ είναι εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc και συχνά προκαλεί σύγχυση στους χρήστες σχετικά με το αν αστειεύεται ή όχι. Ωστόσο, αυτή τη φορά, ο Μασκ ξεκαθάρισε ότι δεν επρόκειτο για ένα αστείο. «Είμαι σοβαρός για το ζήτημα και το αναφέρω» ανέφερε σε χθεσινή ανάρτησή του σχετικά με το ίδιο θέμα.

Μία ξεχωριστή χθεσινή δημοσκόπηση από τον Μασκ ρωτούσε τους χρήστες αν το γράμμα «w» θα πρέπει να αφαιρεθεί από τη λέξη Twitter δίνοντας την επιλογή ψήφου με ένα «ναι» και «φυσικά».

Oι αλλαγές στο Blue premium

Ο Μασκ πρότεινε το Σάββατο μία σειρά αλλαγών στην προνομιακή συνδρομητική υπηρεσία του Twitter (Blue premium), συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της τιμής της, της απαγόρευσης της προβολής διαφημίσεων, αλλά και της παροχής της δυνατότητας πληρωμής στο κρυπτονόμισμα dogecoin.

Πηγή: newsbeast.gr