«Να μην μας βρει το πέμπτο κύμα της πανδημίας με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη. Πρέπει να προκηρύξει τώρα εκλογές και να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα και να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές» διεμήνυσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Εξαπέλυσε, μάλιστα, σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, και κυρίως στον ίδιο τον πρωθυπουργό για τη διαχείριση της πανδημίας: «Δεν έχει καμία αυτοκριτική διάθεση, παρά μόνο αλαζονεία. Τρεις φορές έχει κηρύξει δήθεν το τέλος της πανδημίας. Ο κ. Μητσοτάκης διαρκώς λέει ψέματα σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας, τα επανέλαβε στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό και πλέον είναι ξεκάθαρο. Ούτε θέλει, ούτε και μπορεί να διαχειριστεί το πέμπτο κύμα της πανδημίας, που είναι προ των πυλών».

«Στο δεύτερο κύμα του κορονοϊού μας είπε η κυβέρνηση ότι δεν είχε το χρόνο να προετοιμαστεί. Στο 3ο κύμα δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας. Στο 4ο κύμα θρηνούμε πάνω από 100 νεκρούς την ημέρα, και δεν αλλάζει πάλι τίποτα η κυβέρνηση εν όψει του πέμπτου κύματος. Γι` αυτό ζητάμε εκλογές τώρα» δήλωσε.

«Η κυβέρνηση δεν αλλάζει ρότα»

«Έχουμε φτάσει 20.000 νεκρούς και η κυβέρνηση δεν αλλάζει ρότα. Εκατοντάδες βρίσκονται σε ένα ΕΣΥ που καταρρέει, το ηθικό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχει πλέον σπάσει, έχουμε μέχρι 130 θανάτους την ημέρα. Έχει χαθεί μια πόλη από την αρχή της πανδημίας», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος. «Απαιτείται άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και επίταξη των ιδιωτικών κλινικών», υποστήριξε και συνέχισε: «Η επιλογή της κυβέρνησης για το υποχρεωτικό rapid test και στους εμβολιασμένους, ενώ θα μπορούσε να είναι μια βοηθητική επιλογή, με την υποχρέωση να το πληρώνουν από την τσέπη τους οι πολίτες δίνουν εντελώς λάθος μήνυμα. Σε άλλες χώρες της Ευρώπης αυτά παρέχονται δωρεάν. Αυτό πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την υποχρεωτικότητα της μάσκας. Η Ελλάδα μπορεί να το υποστηρίξει οικονομικά, αφού δεν υπάρχει Σύμφωνο Σταθερότητας αυτή τη στιγμή, αντίθετα υπάρχει η δυνατότητα για έκτακτες δαπάνες με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, ο Δημ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «ένα διαρκές deja-vu», αφού διαρκώς ανατρέπονται. «Υπάρχει μια συστημική και συστηματική πίεση για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Όχι απλώς δεν ανησυχούμε, αλλά ακριβώς το αντίθετο -αφού είναι έτσι τα πράγματα και εμφανίζεται παντοδύναμος ο Κ. Μητσοτάκης, τώρα, μετά και τα συγκλονιστικά στοιχεία που ήρθαν στο φως για τη θνητότητα εν μέσω πανδημίας, να μπει σε διαδικασία να ξαναζητήσει την εμπιστοσύνη της λαϊκής ετυμηγορίας. Δεν μπορεί να παραμείνει πρωθυπουργός», κατέληξε

Πηγή: newsbeast.gr