Απολογήθηκε για τον πανηγυρισμό του στο παιχνίδι με τον Άρη ο Γιώργος Τζαβέλλας και ισχυρίστηκε ότι ο χαρακτηρισμός «σκουλήκια» δεν απευθυνόταν στους οπαδούς της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο αρμόδιος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Γιώργο Τζαβέλλα για υβριστική συμπεριφορά στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη, η οποία έγινε στη σκιά της δολοφονίας του Άλκη από χούλιγκανς. Η απόφαση θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Το πρωί της Παρασκευής ο 34χρονος Έλληνας αμυντικός απολογήθηκε στον αθλητικό δικαστή της Super League και ισχυρίστηκε ότι δεν απευθύνθηκε με τον χαρακτηρισμό «σκουλήκια» προς τους οπαδούς του Άρη αλλά είπε προς τον συμπαίκτη του Σέρχιο Αραούχο «τι έκανες στα σκουλήκια, τα έσκισες».

Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά πως «αν θεωρεί κάποιος ότι προσέβαλα τη μνήμη του Άλκη, να τιμωρηθώ».

«Είμαι 16-17 χρόνια επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με ιδιαίτερο χαρακτήρα στο παιχνίδι μου που προκαλεί. Δεν έχω γυρίσει ποτέ το κεφάλι μου στην κερκίδα. Δεν έχω μιλήσει σε οπαδούς, με έβριζαν από την αρχή του αγώνα, εμένα τη γυναίκα μου, τη μητέρα μου, καρκίνο, χιαστούς. Ο συμπαίκτης μου στον πανηγυρισμό του έδειξε το «Α» για τον Άλκη, εγώ λέω προς αυτόν μια έκφραση που λέμε πάντα, φαίνομαι νευριασμένος.

Βγήκα και ζήτησα συγγνώμη από τον Άλκη, όχι για την πράξη μου. Δεν έχω κάνει κάτι, δεν έβρισα κανέναν. Δεν υπάρχει φίλαθλος του Άρη εκεί, δεν υπάρχει τίποτα, ούτε ποδοσφαιριστές. Φαίνομαι απέναντι στην κάμερα γιατί είχε πάει ο Αραούχο στην κάμερα. Αν θεωρεί κάποιος ότι προσέβαλα τη μνήμη του Άλκη, να τιμωρηθώ. Δεν αντιλήφθηκα κάτι εκείνη την ώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά στον αθλητικό δικαστή της Super League ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Ο δικηγόρος της ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου από την πλευρά του ανέφερε: «Αρνούμαστε την κατηγορία της εξύβρισης. Η δίωξη έγινε μετά από δημοσίευμα σε σάιτ που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ολυμπιακού».

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: newsbeast.gr