Εξηγήσεις για την απαράδεκτη συμπεριφορά του στη χθεσινή αναμέτρηση μεταξύ Άρη και ΑΕΚ, που έγινε στη βαριά σκιά του θανάτου του 19χρονου Άλκη, οπαδού της ομάδας της Θεσσαλονίκης, έδωσε ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Ο κεντρικός αμυντικός της Ένωσης, όταν ο Αραούχο σκόραρε και αφιέρωσε το γκολ του στη μνήμη του Άλκη σχηματίζοντας με τα χέρια του το γράμμα «Α», «πιάστηκε» να φωνάζει «σκουλήκια» (έτσι αποκαλούνται οι οπαδοί του Άρη). Πρόκειται για μια κίνηση που δεν αρμόζει σε έναν ποδοσφαιριστή με την εμπειρία του και η οποία, όπως ήταν λογικό, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Με ανάρτησή του στα social media, ο Γιώργος Τζαβέλλας δίνει σήμερα εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του, ζητά συγγνώμη και εκφράζει τον σεβασμό του στη μνήμη του 19χρονου Άλκη.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Η αντίδρασή μου πάνω στην ένταση της στιγμής του πανηγυρισμού της ισοφάρισης απογοήτευσε, στεναχώρησε και πίκρανε εμένα περισσότερο από τον οποιοδήποτε.

Δεν αναζητώ την παραμικρή δικαιολογία. Δεν έχω την παραμικρή δικαιολογία. Δεν θα σταθώ καν στις προσβολές στο πρόσωπό μου και σε μέλη της οικογένειάς μου σε όλη τη διάρκεια ενός αγώνα με τόσο δυνατούς συμβολισμούς.

Και μόνο λόγω της εμπειρίας μου στα ελληνικά γήπεδα όφειλα να ελέγξω τον εαυτό μου και ορθώς δέχομαι τη σκληρή κριτική.

Το μόνο που ζητάω, όμως, ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, είναι κάποια στιγμή να σταματήσουμε να ανεχόμαστε συμπεριφορές που υποδαυλίζουν το μίσος και βγάζουν τον χειρότερο εαυτό μας.

Με πρώτον εμένα!

Εκφράζω τη συγγνώμη μου μαζί με τον σεβασμό μου στη μνήμη του 19χρονου Άλκη».

Τζαβέλλας: «Δεν αναζητώ την παραμικρή δικαιολογία»

Πηγή: newsbeast.gr