Ο Ιταλός πρώην υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και νυν επικεφαλής του «Κεντρώας Συμμαχίας» Κάρλο Καλέντα αναφέρθηκε στη νίκη της δεξιάς και της άκρας δεξιάς στις χθεσινές ιταλικές γενικές εκλογές. «Οι Ιταλοί αποφάσισαν να δώσουν μια σαφή πλειοψηφία στην εθνικιστική δεξιά. Θεωρούμε αυτή την προοπτική επικίνδυνη και αβέβαιη. Θα δούμε αν η Τζόρτζια Μελόνι θα είναι ικανή να κυβερνήσει, εμείς θα κάνουμε σκληρή αλλά εποικοδομητική αντιπολίτευση», τόνισε ο Καλέντα.

Η Κεντρώα Συμμαχία, που ο Καλέντα δημιούργησε μαζί με τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, στις χθεσινές εκλογές έλαβε ποσοστό 7,7%, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο δεν επανεξελέγη

Στο μεταξύ, ο ηγέτης του κόμματος «Προσπάθεια Πολιτών» και απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στο ιταλικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στην εκλογική του περιφέρεια της Νάπολης.

Ο Ντι Μάιο, πρώην ηγέτης του λαϊκιστικού «Κινήματος Πέντε Αστέρων», το οποίο εγκατέλειψε τον Ιούνιο για να ιδρύσει το κόμμα “Προσπάθεια Πολιτών”, συγκέντρωσε το 24,3% των ψήφων έπειτα από την καταμέτρηση σε 403 από τα 440 εκλογικά κέντρα στην εκλογική περιφέρεια Νάπολη Φουοριγκρότα όπου το 2018 είχε εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία.

Ο υποψήφιος του «Κινήματος Πέντε Αστέρων», ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Σέρτζιο Κόστα, έχει μέχρι στιγμής σαφές προβάδισμα με 40,5% σε αυτή την εκλογική περιφέρεια.

Τρίτη έρχεται η υποψήφια της κεντροδεξιάς, η Μαρία Ροζάρια Ρόσι, με 22,2%, ενώ η υποψήφια του ιταλικού κεντρώου κόμματος Αzione, η Μάρα Καρφάνια, έρχεται τέταρτη με 6,7%.

Πηγή: newsbeast.gr