Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για το συγκλονιστικό τροχαίο δυστύχημα κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο Τζώρτζης Μονογυιός ο οποίος οδηγούσε τη μοιραία Ferrari. Στο αυτοκίνητο μαζί του ήταν και η σύζυγός του η οποία κατάφερε να απεγκλωβιστεί και βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Όπως μετέδωσε το Star, η σύζυγος του Τζώρτζη Μονογυιού έκανε το Σάββατο 15 Ιανουαρίου το πρώτο της χειρουργείο, φέρει πολλαπλά τραύματα στα πόδια καθώς και ένα αιμάτωμα στον πνεύμονα όμως έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες άτομο από το συγγενικό της περιβάλλον αναφέρει πως δεν έχει πληροφορηθεί ακόμα τον θάνατο του συζύγου της καθώς οι γιατροί κρίνουν σκόπιμο πως πρώτα πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας της.

Τζώρτζης Μονογυιός: Τα στοιχεία που αποκαλύπτει το τιμόνι

Τα πρώτα στοιχεία αναφορικά με τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος με τη Ferrari, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο Τζώρτζης Μονογυιός, «φέρνει στο φως» η πρώτη πραγματογνωμοσύνη.

Οι ειδικοί που καλούνται να δώσουν απαντήσεις στο ερώτημα του γιατί το μοιραίο super car βγήκε από την πορεία του και τυλίχθηκε αμέσως μετά την πρόσκρουση στις φλόγες φαίνεται να εκτιμούν πως το τιμόνι του αυτοκινήτου δίνει σημαντικά στοιχεία που ενδεχομένως εξηγούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.

Το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου έχει πέντε θέσεις λειτουργίας στο δεξί μέρος του τιμονιού που παραπέμπει μάλιστα το τιμόνι της formula 1 αναφέρουν οι ειδικοί οι οποίοι μίλησαν σε δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

H τέταρτη και Πέμπτη θέση αφορά το traction control system, δηλαδή το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης ενώ η Πέμπτη σχετίζεται με το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας, το γνωστό ESP.

Τα πρώτα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης υπογραμμίζουν ενδείξεις απενεργοποίησης του συστήματος ευστάθειας (ESP) ή ακόμη και μη γνώσης για την ενεργοποίησης του, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ο άτυχος οδηγός το οδηγούσε για πρώτη φορά.

Η μη λειτουργία του ESP είχε ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να υπερστρέψει σε ένα απότομο πάτημα του γκαζιού.

Πηγή: newsbeast.gr