Τις δηλώσεις Ερντογάν που έθεσε εκ νέου θέμα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών κλήθηκε να σχολιάσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε σημερινή συνέντευξή του.

Συγκεκριμένα, μιλώντας νωρίτερα την Τετάρτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio 989, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν είναι μόνο προκλητικές, αλλά επίσης ότι είναι ανιστόρητες και παραβιάζουν την κοινή λογική.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η Ελλάδα ουσιαστικά εξοπλίζεται, όχι για να επιτεθεί η ίδια, αλλά για να αποτρέψει την τουρκική επιθετικότητα: «Δεν εξοπλιζόμαστε, για να επιτεθούμε στην Τουρκία, αλλά για να αμυνθούμε απέναντι στην Τουρκία».

Σε σχέση με τους τουρκικούς ισχυρισμούς για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, υπογράμμισε ότι το καλύτερο που έχει να κάνει η Τουρκία είναι να καταργήσει τον αποβατικό της στόλο και να σταματήσει να προκαλεί την Ελλάδα σε καθημερινό επίπεδο.

Αναφορικά με την ρωσο-ουκρανική κρίση ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι και η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι ταγμένες στην ειρηνική διευθέτηση και διπλωματική επίλυση αυτής της διαφοράς, ενώ επισήμανε ότι από οποιαδήποτε πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία κανείς δε θα είναι κερδισμένος, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

«Δυστυχώς, η Ευρώπη δε φάνηκε να έχει εκπροσώπηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, παρά την πολύ ενεργητική συμμετοχή της Γαλλίας και της Γερμανίας», επεσήμανε.

Πηγή: newsbeast.gr