«Σαφέστατα η Τουρκία πιέζεται από τις κινήσεις που κάνει η Ελλάδα και πιο πολύ από τις κινήσεις στο εξοπλιστικό πεδίο, ενώ είναι εξαιρετικά προβληματικό ότι γίνονται προκλητικές δηλώσεις από την Τουρκία και μάλιστα με αυτή την ένταση. Όμως, η Ελλάδα δεν πέφτει στην παγίδα να απαντά διαρκώς σε όλες τις προκλητικές δηλώσεις». Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του σήμερα στον ραδιοσταθμό Real FM και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «η όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και η μετατροπή τους σε αντικείμενο της προεκλογικής εκστρατείας στην Τουρκία με τη μονότονη πλέον επανάληψη “θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ” είναι κάτι εξαιρετικά αντιπαραγωγικό». Αυτό άλλωστε επισήμανε -όπως είπε – και στους Τούρκους βουλευτές που επισκέφτηκαν την Αθήνα αυτή την βδομάδα, για τις εργασίες της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ. Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα εξετάζει όλα τα σενάρια με ψύχραιμο τρόπο, ώστε να είναι προετοιμασμένη απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εμβάθυνση των διεθνών στρατηγικών σχέσεων και συμμαχιών, που στέλνουν μήνυμα σταθερότητας στην περιοχή.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την ακρίβεια, ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολίασε ότι ως βουλευτής της Δυτικής Αθήνας, όπου χτυπά η καρδιά της εργατιάς και ζουν άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, αντιλαμβάνεται ότι αυτό είναι «το υπ’ αριθμόν ένα θέμα» για τους πολίτες. Σημείωσε, όμως, ότι ο τρόπος που η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει την εισαγόμενη πληθωριστική κρίση με στοχευμένα μέτρα (στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος, καλάθι της νοικοκυράς, αύξηση συντάξεων για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια) θα δώσει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη την ψήφο εμπιστοσύνης να συνεχίσει την πορεία προς την οικονομική ανάκαμψη.

Πηγή: newsbeast.gr