Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε δηλώσεις που έκανε, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία, στην οποία πρόεδρος είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Star με αφορμή τις πρόσφατες προκλήσεις της Άγκυρας και ανέφερε ότι «η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα δε θα παίξει το παιχνίδι της πόλωσης, αλλά επισήμανε ότι ταυτόχρονα «είμαστε απολύτως έτοιμοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο».

Παράλληλα, κάλεσε την Τουρκία να αντιληφθεί ότι το συμφέρον της είναι να σταματήσει εδώ τις προκλήσεις απέναντι στη χώρα μας. Έτσι, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα στέκεται ψύχραιμα και αποφασιστικά απέναντι στις προκλητικές δηλώσεις και απειλές, αλλά πάνω από όλα απέναντι στον αναθεωρητισμό του κ. Ερντογάν. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Η Τουρκία με τις ανιστόρητες αξιώσεις της και την κλιμακούμενη επιθετικότητά της δεν στρέφεται μόνο κατά της Ελλάδας αλλά και ενάντια στη διεθνή νομιμότητα».

Πηγή: newsbeast.gr