Για το μεταναστευτικό και την προπαγάνδα της Τουρκίας μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τρίτη (23/8) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή πλειοψηφία των Ελλήνων η οποία θα ήθελε να επιστρέψουμε σε εποχές όπου τα σύνορα της χώρας ήταν αφύλακτα, δεχόμασταν οποιονδήποτε περνούσε και δεν κάναμε καμία προσπάθεια φύλαξης των συνόρων ή αποτροπής παράνομων μεταναστών στη χώρα» είπε.

«Η σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ εξετάζει την αυξημένη πίεση που δέχεται η χώρα μας στον Έβρο και τους καλύτερους τρόπους φύλαξης των χερσαίων συνόρων μας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα κάνει αυτό το οποίο της επιβάλλει το ανθρωπιστικό της καθήκον και όλες οι διεθνείς συμβάσεις: Δεν αφήνει κανέναν άνθρωπο που κινδυνεύει η ζωή του, να πεθάνει» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να δρούμε σε τουρκικό έδαφος και ότι θα δεχόμαστε απρόκλητα την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού ρεύματος από την πλευρά της Τουρκίας.

«Είναι πολλά τα περιστατικά το τελευταίο διάστημα που διχάζουν τους Έλληνες»

«Από την πλευρά της Τουρκίας υπάρχει η διάθεση να δημιουργεί ζητήματα που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν τις μεταξύ μας σχέσεις, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικούς και προσεκτικούς. Σημείωσε μάλιστα ότι είναι πολλά τα περιστατικά το τελευταίο διάστημα που διχάζουν τους Έλληνες μπροστά στην τουρκική προπαγάνδα» σημείωσε και συνέστησε να είμαστε ψύχραιμοι απέναντι σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε, τέλος, «μεγάλη εξέλιξη» την ανακάλυψη του κοιτάσματος φυσικού αερίου στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ανησυχία από την πλευρά της Λευκωσίας για την αντίδραση της Άγκυρας.

Πηγή: newsbeast.gr