Το πρόσωπο των ημερών έγινε ο Παύλος Πολάκης, καθώς μετά την ανάρτηση με την οποία ζητούσε «εκκαθάριση στο βαθύ κράτος», καθώς απέναντι του βρίσκονται όλα τα κόμματα (ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ), δικαστές και δημοσιογράφοι, ενώ υπήρξε και παρέμβαση εισαγγελέα.

Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα τον στηρίξει όπως στο παρελθόν, αλλά αντιθέτως τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Έτσι, όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την Τρίτη, όταν και θα εξεταστεί το θέμα, με τον βουλευτή Χανίων να αναμένεται να απαντήσει, καθώς δεν δέχτηκε να τοποθετηθεί αναφορικά με όσα ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου.

«Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή.

Με “πηγές” δεν θα ανοίξω διάλογο ….

Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά.

Εκεί θα μιλήσουμε

και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο!», έγραψε στο Facebook.

Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή .Με «πηγές» δεν θα ανοίξω διάλογο …. Προφανώς…

Posted by Παυλος Πολακης on Sunday, February 26, 2023

Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Ο κ. Πολάκης επιθυμεί μια χειραγωγημένη Δικαιοσύνη

«Είναι σοκαριστική η εικόνα των επικηρυγμένων προσώπων», αναφέρει η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Μαργαρίτα Στενιώτη, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις», για το θέμα

«Σε δημοκρατικά πολιτεύματα δεν νομίζω ότι υπάρχουν δηλώσεις, όχι μόνο πολιτικού αλλά οποιουδήποτε προσώπου για ομαδικές εκκαθαρίσεις θεσμικών οργάνων του δημοκρατικού μας πολιτεύματος (…) Η συγκεκριμένη ανάρτηση – η λίστα των ονομάτων, το κολάζ των φωτογραφιών – συνιστά συνταγματική εκτροπή. Διότι η ονομαστική στοχοποίηση, οι απειλές, οι προγραφές δικαστικών και δημοσιογράφων δεν συνιστούν μόνο έλλειψη σεβασμού στο κράτος δικαίου αλλά βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό μας πολίτευμα», εξήγησε η πρόεδρος.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων «ήδη έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση αλλά θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της», διευκρίνισε η κ. Στενιώτη. «Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, τίθεται θέμα συνταγματικής νομιμότητας».

Ωστόσο, υπάρχει θέμα και στο δεύτερο μέρος, το οποίο «παραβλέπουμε». Συνιστά «μια προαναγγελία χειραγώγησης των θεσμών της Δικαιοσύνης. Ομιλεί περί εκδίωξης δικαστών, περί εθελουσίας εξόδου και δημιουργεί μία νέα σχολή δικαστών, μέσα από την οποία θα προσλάβουμε τα δικά μας παιδιά, τους δικούς μας δικαστές. Αυτά έρχονται σε αντίθεση με το κράτος δικαίου».

Ερωτώμενη ποια θεωρεί ότι είναι τα αίτια μίας τέτοιας ανάρτησης, η κ. Στενιώτη ανέφερε: «Δεν είναι μεμονωμένη η τοποθέτηση του κ. Πολάκη, έχει ξανακάνει τέτοιες δηλώσεις. Φανερώνει την αντίληψή του για τον θεσμό της Δικαιοσύνης. Επιθυμεί μια χειραγωγημένη Δικαιοσύνη».

Πηγή: newsbeast.gr