Με ετήσιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο και πρόστιμο 20.000 ευρώ, τιμωρήθηκε ο Γερμανός προπονητής Μάρκους Άνφανγκ, μετά την παραδοχή του ότι χρησιμοποίησε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού για την COVID-19, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (26/1) η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB).

Ο Άνφανγκ αρνήθηκε αρχικά τις κατηγορίες και παραιτήθηκε από τη δουλειά του στη Βέρντερ Βρέμης τον Νοέμβριο μετά από έρευνα που ξεκίνησε από τις γερμανικές αρχές για τη χρήση πλαστού πιστοποιητικού.

Ο πρώην βοηθός του Άνφανγκ, Φλόριαν Γιούνγκε, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του στη Βέρντερ, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 10 μηνών και πρόστιμο 3.000 ευρώ.

«Ο Μάρκους Άνφανγκ και ο Φλόριαν Γιούνγκε έχουν παραβιάσει σημαντικά τη λειτουργία του προπονητή», τόνισε μέσω γραπτής δήλωσης ο Χανς Λόρεντς, πρόεδρος του αθλητικού δικαστηρίου της ομοσπονδίας, που πήρε την απόφαση κατά των δύο προπονητών.

Η ποινή του πρώην τεχνικού της Βέρντερ θα τελειώσει τον Νοέμβριο του 2022.

Ανακοίνωση της DFB ανέφερε ότι το δίδυμο, το οποίο εν τέλει ομολόγησε, είχε αποκτήσει πλαστές κάρτες εμβολιασμού το καλοκαίρι του 2021, που τους επέτρεψε να παρακάμπτουν τις τακτικές δοκιμές.

Πηγή: newsbeast.gr