Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, αλλά και τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Δεν πιστεύω πως η απόφαση για τα νέα μέτρα πάρθηκε μόνο με υγειονομικά κριτήρια και σωστό είναι να μη γίνεται μόνο με υγειονομικά κριτήρια, διότι πρέπει να συνυπολογιστούν διάφορες παράμετροι», ανέφερε αρχικά, τονίζοντας πώς «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό» και πως «δεν γίνεται να έρχεται μονίμως το κράτος και να μας προστατεύει».

Επιπλέον, ο κ. Βασιλακόπουλος ξεκαθάρισε ότι «υπάρχουν περιπτώσεις που το εμβόλιο αποτυγχάνει, γι αυτό λέμε πως πρέπει να εμβολιαστούν όλοι, οπότε εάν δεν κυκλοφορεί ο κορονοϊός ή κυκλοφορεί λιγότερο, τότε και αυτός που εμβολιάστηκε και δεν έκανε καλή άμυνα θα είναι προστατευμένος».

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας σχολίασε κι όσα γίνονται στη Σανγκάη με το σκληρό lockdown, επισημαίνοντας πως εάν οι Κινέζοι έχουν ανακαλύψει κάτι καινούριο σε επιστημονικό επίπεδο και προσπαθούν να το περιορίσουν δίχως να ενημερώνουν τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, τότε αυτό είναι «απαράδεκτο», αλλά και πως εάν πάλι προσπαθούν να περιορίσουν το νέο κύμα πανδημίας με τέτοιους τρόπους καθώς έχουν λιγότερο αποτελεσματικά εμβόλια από τη Δύση, «πάλι είναι κάτι που δεν συνάδει με τον δυτικό πολιτισμό».

Ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι στα επιστημονικά περιοδικά δεν υπάρχει αναφορά για κάτι ανησυχητικό σε ό,τι αφορά τη Σανγκάη.

Πηγή: newsbeast.gr