Γαλλικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο βασιλιάς Κάρολος αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του, λίγο καιρό μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, χαρακτηρίζοντας την παραμονή του στο βρετανικό θρόνο ως τις «συντομότερες των τελευταίων 200 ετών».

Η lematin.ch αναφέρει πως οι ειδικοί κάνουν λόγο για «τεράστια κρίση» που θα πρέπει να ξεπεράσει. Είναι όμως έτοιμος ο 73χρονος Κάρολος για τη θέση του αρχηγού του βρετανικού κράτους για την οποία προετοιμάζεται σε όλη του τη ζωή; Σύμφωνα με πολλαπλές πηγές και υπαλλήλους του Παλατιού, όχι. «Πάσχει από κατάθλιψη και είπε στη γυναίκα του Καμίλα ότι η νέα του ζωή είναι πολύ δύσκολη για αυτόν. Είναι κουρασμένος και πανικόβλητος για το τι τον περιμένει ως βασιλιά», γράφουν τα μέσα ενημέρωσης.

«Τα κόκκινα και πρησμένα δάχτυλά του μπορεί να υποδηλώνουν οίδημα, που είναι σημάδι καρδιακής ανεπάρκειας», προειδοποιούν οι γιατροί. «Αν η καρδιά είναι αδύναμη, το αίμα δεν διοχετεύεται στα άκρα», εξηγούν.

Οι γιατροί είπαν στον Ουίλιαμ να είναι έτοιμος. Η βασιλεία του Καρόλου θα είναι μια από τις συντομότερες των τελευταίων 200 ετών. Ακόμη και πριν από το θάνατο της βασίλισσας, η υγεία της ήταν ήδη ανησυχητική για τους ίδιους λόγους. Πράγματι, ήδη από το 2019, τα πρησμένα χέρια και τα δάχτυλά του ήταν πηγή ανησυχίας», σημείωσε το άρθρο.

Πηγή: newsbeast.gr